Ruokaravintolat saavat helmikuun alusta alkaen olla avoinna iltayhdeksään.
27.1.2022 klo 22:14
Uutinen

Yrittäjät: Rajoituksia purettava esitettyä ripeämmin – ”Pettymys. Yksi kiireellinen kattaus”

Hallitus ilmoitti myöhään torstaina koronarajoitusten lievästä keventämisestä. Suomen Yrittäjät odottaa hallitukselta nopeampia toimia.

–  Yritystoiminnan rajoituksia on purettava määrätietoisemmin ja nopeammin kaikilla toimialoilla. Yrittäjien elinkeinovapautta ja työntekijöiden oikeutta työhön on rajoitettu tarpeettoman voimakkaasti. Nyt on aika avata yhteiskuntaa, johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä vaatii.

Anniskelupainoitteisten ravintoloiden rajoitukset pysyvät ennallaan. Ruokaravintolat puolestaan saavat 1. helmikuuta alkaen olla avoinna iltayhdeksään saakka, ja anniskelun on päätyttävä tuntia aiemmin. Koronapassilla ei rajoituksia voi kiertää, vaan passi on poissa käytöstä 15. helmikuuta saakka.

Seuraava Suomi-filmi voisi olla Pekka ja pätkätyöt.

Henri Alén

–  Pettymys. Yksi kiireellinen kattaus, joka ei helpota asiakasvirran hallintaa, ravintoloitsija Henri Alén purki tuoreeltaan tuntojaan Twitterissä.

–  Seuraava Suomi-filmi voisi olla Pekka ja pätkätyöt, Alén jatkoi.

Liikunta- ja kulttuuritilojen osalta sosiaali- ja terveysministeri, hallituksen koronatyöryhmän varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen (vas.) sanoi aluehallintoviranomaisten päättävän täyssulkua lievemmistä rajoituksista matalan tautiriskin tapahtumissa ja tiloissa. Hallituksen ohjeistus on, että aluehallintoviranomaiset ja kunnat avaisivat kulttuuri- ja liikuntatiloja. Sosiaali- ja terveysministeriöltä lähtee asiasta ohjauskirje aluehallintoviranomaisille.

Yrityksille annettava mahdollisuus

Suomen Yrittäjien mukaan ruokaravintoloille on annettava mahdollisuus toimia kannattavasti.

–  Nyt tilanne on yrityksille mahdoton ja kohtuuton, kun Suomi vetää Euroopan yhtä tiukinta linjaa ravintolarajoituksissa. Ravintoloiden on voitava olla auki vähintään kello 23:een, jolloin anniskelu voisi loppua tuntia aikaisemmin. Myös muiden ravintoloiden yrittäjille on annettava selkeä näkymä siitä, milloin ja miten ne voivat normalisoida toimintaansa, Yrittäjät toteaa lausunnossaan.

Niin ikään kulttuuri- ja liikunta-alan yrityksille on sallittava liiketoiminnan avaaminen viipymättä.

–  Nyt on alan sesonkiaika. Niissä voidaan toimia terveysturvallisesti. Tämä on tärkeää kansalaisten kokonaishyvinvoinnin kannalta, järjestö jatkaa.

Suomen Yrittäjien mukaan rajoituksia ei pidä purkaa asteittain vaan heti, jos asteittaiselle purkamiselle ei ole selkeitä ja ymmärrettäviä perusteita. Mitään rajoituksia ei yrittäjäjärjestön mukaan saa pitää voimassa vain varmuuden vuoksi.

Toimitus
Toimitus
Avaa pop-up -ikkuna