23.5.2017 klo 08:34
Uutinen

Yrittäjät tukemassa vauvojen savuttomuutta

Hämeenlinnalaiset yrittäjät ovat mukana tukemassa kampanjaa, jossa odottavia perheita kannustetaan savuttomuuteen.

Hämeenlinnan neuvolat käynnistävät kesäkuussa 2017 kampanjan, jossa kannustetaan kaikkia odottavia perheitä savuttomuuteen. Odottavista äideistä noin 15,5 prosenttia tupakoi raskausaikana.

Kampanjassa kaikki odottavat perheet saavat tietoa savuttomuuden hyödyistä ja voivat tehdä häkämittauksen. Häkämittari mittaa hengitysilmasta savun ja arvioi kuinka paljon häkää kulkeutuu äidin verenkierrosta sikiöön. Mittaukset tehdään ensimmäisellä neuvolakäynnillä ja keskiraskauden käynnillä. Kampanja–aika on 1.6.2017–31.12.2018.

Neuvolassa terveydenhoitaja ja lääkäri kannustavat odottavia äitejä tupakoimattomuuteen. Apuna on häkämittausten lisäksi vertaisryhmiä, korvaushoitotuotteita ja erilaisia verkkomateriaaleja.

Hämeenlinnalaisia yrityksiä on lähtemässä mukaan savuttomat vauvat -kampanjaan.

– Tähän kampanjaan on helppo lähteä mukaan, sillä se on tosi hyvällä asialla, toteaa Hämeenlinnan Yrittäjien puheenjohtaja Annemari Kuvaja Kaisan Kukasta.

Kaikki tupakoinnin lopettavat ja tupakoimattomat odottajat saavat neuvolasta kortin, jolla saa alennuksia ja mahdollisesti pieniä tuotelahjoja hämeenlinnalaisista yrityksistä. Kampanjassa mukana olevien yritysten ikkunassa tulee olemaan tarra #savuttomatvauvat sekä mukana olevista yrityksistä viestitetään Facebookissa.

Yritykset myöntävät edut oman harkintansa mukaan ja etu on kertaluoteinen. Lisää Messengeriin Savuttomat Vauvat ja ilmoita sitä kautta yrityksesi kampanjaan mukaan. Lisää tietoa kampanjasta löydät täältä >>>

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi