Suomen Yrittäjät
Järjestö esittää, että seuraavan hallituksen on aloitettava julkisen talouden vakauttaminen 700–800 miljoonan euron vuotuisilla sopeutustoimilla. Kuva: Getty Images

Yrittäjät: Vuotuiset sopeutustoimet käynnistettävä heti, kun seuraava hallitus aloittaa

Yrittäjät esittää, että seuraava hallitus aloittaa välittömästi vakauttamistoimet, joilla kuntien menoja sopeutetaan tuloihin.

Yrittäjät toivoo seuraavalta hallitukselta toimia talouskasvun vauhdittamiseksi sekä valtion ja erityisesti kuntien ja hyvinvointialueiden menojen sopeuttamiseksi. Yrittäjäjärjestö julkisti kannanottonsa parhaillaan Tampereella käynnissä olevilla Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä.

Järjestö esittää, että seuraavan hallituksen on aloitettava julkisen talouden vakauttaminen 700–800 miljoonan euron vuotuisilla sopeutustoimilla.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo nosti yrittäjäpäivien puheessaan Suomen valtion nopean velkaantumisen. Myös Yrittäjät on huolissaan velkaantumisasteesta. Järkestön mukaan se uhkaa heikentää mahdollisuuksia alentaa tulevaisuudessa työn ja yrittämisen verotusta, kun rahat valuvat velkarasituksen maksuun.

Kannanotossa Yrittäjät kritisoi hyvinvointialueiden ”julkisen sektorin yhtiöittämisvimmaa” ja kilpailutusten kiertämistä. Julkisen sektorin tulee järjestön mukaan keskittyä ydintehtäviinsä.

Työllistämisen riski edelleen liian korkea

Kannanoton mukaan Suomessa tarvitaan rohkeutta luopua vuosikymmeniä vanhoista työmarkkinarakenteista. Järjestö vetoaa muun muassa tutkimuksiin, joiden mukaan pienissä yrityksissä työilmapiiri on parhaimmillaan ja asioita voidaan sopia reilusti työntekijöiden ja työnantajien kesken. Yrittäjät pitää työllistämisen kynnystä ja riskiä Suomessa edelleen liian korkeana.

Paikallisen sopimisen pitää yrittäjäjärjestön mukaan olla mahdollista yrityksissä riippumatta siitä, kuuluuko yritys työnantajaliittoon.

Muita kiinnostavia aiheita

Toimitus
Toimitus