15.4.2020 klo 12:23
Uutinen

Yrittäjien korona-apu

Puhelinpäivystys on käytössä arkisin klo 9–19 ja lauantaisin 10–16: puh. 05 616 3000.

Meillä yrittäjäjärjestössä on pyritty helpottamaan yrittäjien arkea koko kolmiportaisen järjestön voimin. Kattojärjestö Suomen Yrittäjät on vaikuttanut valtakunnalliseen päätöksentekoon järeällä koneistollaan, kuten mediassa on nähtykin. Aluejärjestö Etelä-Karjalan Yrittäjillä on iso rooli viestinnässä ja alueellisessa vaikuttamisessa. He jalkauttavat parhaat käytännöt meille paikallisyhdistyksiin ja mm. laativat yrityksiä tukevia suosituksia kuntien nopeiksi toimenpiteiksi. Me Lappeenrannan Yrittäjät paikallisyhdistyksenä olemme pitäneet keskusteluyhteyttä yllä Lappeenrannan kaupungin sekä yrittäjyyteen paikallisesti vaikuttavien sidosryhmien kanssa. Olemme laatineet kaupungille ohjeita yritysten auttamiseen, ja olimme mukana rakentamassa kartoitusta kriittisten suojavälineiden tarpeesta Etelä-Karjalan sote-yrityksissä. Seuraavaksi varmistamme, että yksinyrittäjille tarkoitettu tuki saadaan nopeasti yrittäjille.

Kolme viikkoa sitten perustetut Korona-apujoukot ovat yrittäjäjärjestön aikaansaannos. Koronajoukoissa meitä kriisin kolhimia yrittäjiä on auttamassa yli 20 yritysneuvojaa Etelä-Karjalan Yrittäjistä, Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalveluista, Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä ja Business Mill -yrityshautomosta. Jos et ole varma, kuinka toimia ja haluat keskustella tilanteestasi, niin puhelinpäivystys on käytössä arkisin klo 9–19 ja lauantaisin 10–16: puh. 05 616 3000. Lisätietoa www.wirma.fi/korona-apu.

Kannattaa pohtia oman yrityksen tarvetta valtion kehittämistuille ja tehdä pikaisesti hakemus joko ELY:lle tai Business Finlandille, mikäli yrityksessä on vähintään yksi työntekijä. Yksinyrittäjät taas ovat työttömyysturvan piirissä, lisätiedot www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista…. Yksinyrittäjien kannattaa huomioida myös suora yksinyrittäjätuki (2000 euroa), mikäli liiketoiminta on kärsinyt koronan myötä. Lappeenranta tiedottaa aivan näinä hetkinä hakuohjeistaan täällä: www.wirma.fi/korona-apu/yksinyrittajan-tuki. Puhelinpäivystys opastaa näissäkin asioissa.

Kannattaa ehdottomasti seurata Suomen Yrittäjien koronasivustoa www.yrittajat.fi/korona, josta löytyy aina ajantasainen tieto kaikesta oleellisesta koronakriisiin liittyvästä! Näitä sivuja muutkin tahot, jopa viranomaiset käyttävät luotettavimpana tietolähteenään.