12.3.2020 klo 12:36
Uutinen

Yrittäjien kuntabarometri kysyy: Onko Pirkanmaalla hyvä yrittää?

Kysely on avoinna maaliskuun loppuun asti ja siihen voivat vastata kaikki yrittäjät.

Suomen Yrittäjät kartoittaa parhaillaan Kuntabarometri-kyselyllä yrittäjien näkemyksiä oman kotikuntansa elinkeinopolitiikasta. Elinkeinopolitiikkaa ovat muun muassa kuntien hankintakäytännöt, yritysvaikutusten huomiointi päätöksenteossa sekä toimitila- ja tonttiasiat.

Kysely on avoinna maaliskuun loppuun asti ja siihen toivotaan vastauksia kaikilta yrittäjiltä yrityksen toimialaan tai kokoon katsomatta.

– Yrittäjyys luo uusia työpaikkoja, lähipalveluita, mahdollisuuksia ja elinvoimaa. Yritykset tuovat kuntaan myös verotuloja, joilla rahoitetaan julkisia palveluita. Ei siis ole yhdentekevää, millaiset olosuhteet kunta yrittäjille luo. Yrittäjien Kuntabarometri kertoo, onko meillä Suomessa ja Pirkanmaalla hyvä yrittää, ja kannustankin kaikkia yrittäjiä vastaamaan kyselyyn, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen.

Suomen Yrittäjien jäsenet ovat saaneet kyselylinkin sähköpostiinsa, mutta kysely on avoin kaikille yrittäjille ja se löytyy Suomen Yrittäjien verkkosivuilta. Vastausaikaa on aina maaliskuun loppuun saakka.

Pirkanmaalaiset kunnat haluavat kehittyä

Pirkanmaalla kuntien yritysmyönteisyyttä on jo neljän vuoden ajan selvitetty Yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun avulla. Siinä kunnat ja yrittäjäyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan elinvoimatekijöitä. Kilpailu on osoittanut, että kunnat haluavat kehittyä.

– Kilpailu on lisännyt kuntien ja yrittäjien yhteistyötä merkittävästi ja tuonut konkreettisia parannuksia yrittäjien arkeen. Nyt käynnissä oleva Kuntabarometri-kysely kertoo kunnille, mitä mieltä yrittäjät ovat – ja millaisiin asioihin kannattaa jatkossa satsata, sanoo Virtanen.

Kuntabarometrin tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarin avauspäivänä 19.5. Finlandia-talolla ja parhaat kunnat palkitaan kokoluokittain. Kuntakohtainen raportti on saatavilla, mikäli vastaajia on kunnassa yli kymmenen.

– On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni yrittäjä käyttää 10-15 minuuttia oman kuntansa elinkeinopolitiikan osa-alueiden arviointiin. Mitä enemmän vastaajia, sitä paremmin tulokset kuvaavat kunnan elinkeinopolitiikkaa yrittäjien näkökulmasta. Kuntakohtaisten tulosten lisäksi on kiinnostavaa nähdä, miten pirkanmaalaiset kunnat menestyvät valtakunnallisessa vertailussa, Virtanen sanoo.

Kuntabarometri ja linkki kyselylomakkeelle: www.yrittajat.fi/kuntabarometri