Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Markus Sommers
11.3.2024 klo 10:10
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen: ”Jokainen investointeja Suomeen miettivä joutuu huomioimaan sen, että ay-liike ei välitä työrauhasta”

SAK:n poliittiset lakot heikentävät entisestään Suomen houkuttelevuutta investointikohteena, kirjoittaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen blogissaan.

– On päivänselvää, että jokainen investointeja Suomeen miettivä joutuu huomioimaan sen, että Suomen ay-liike ei välitä työrauhasta ja on valmis valtansa vuoksi pysäyttämään viennin, Mikael Pentikäinen kirjoittaa blogissaan.

Myös helmikuun Yrittäjägallupissa ay-liikkeen toiminta oli pk-yritysten edustajien mielestä aiempaakin selkeämmin pahin investointijarru. Tätä mieltä oli 61 prosenttia Yrittäjägallupin vastaajista. Joulukuun Yrittäjägallupissa tätä mieltä oli 55 prosenttia vastaajista.

Pentikäisen mukaan lakot heikentävät Suomen turvallisuutta, koska ne vaurioittavat maan taloutta.

– Terve talous on keskeinen osa turvallisuutta, hän kirjoittaa blogissaan.

Lakot vaurioittavat Pentikäisen mukaan myös yritysten asiakassuhteiden hoitoa sekä syövät yritysten kykyä investoida ja maksaa palkkoja.

– Lakot ovat vahingollisia myös suomalaisille palkansaajille, koska ne vähentävät investointeja ja heikentävät yritysten kilpailukykyä. Kun yritys ei pärjää, siitä kärsivät sen työntekijät. Tilanne realisoituu monissa yrityksissä paraikaa muutosneuvotteluina.

Lue Mikael Pentikäisen koko blogi tästä.

Toimitus
Toimitus