AKT:n lakko
Kuva: Getty Images
4.4.2024 klo 13:29
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen poliittisten lakkojen päättymisestä: ”Hyvä, että järki voitti SAK:ssa”

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan mukaan työrauhasääntely on saatava voimaan mahdollisimman pian.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK ilmoitti torstaina poliittisten lakkojen päättyvän maanantaina.

– Hyvä, että järki voitti SAK:ssa ja poliittiset lakot sekä sen myötä yrityksiin ja työntekijöihin kohdistunut poliittinen ilkivalta loppuvat, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi lakkojen päättymistä.

– Työmarkkinauudistusten valmistelua pitää jatkaa ja työrauhasääntely saada voimaan mahdollisimman pian, Pentikäinen jatkoi.

Työministeri Arto Satonen (kok.) otti myös kantaa lakkojen päättymiseen viestipalvelu X:ssä.

– Kuten aiemmin on todettu, että kun lakot eivät ole päällä, niin on mahdollista keskustella sidosryhmille tärkeistä yksityiskohdista ja etsiä ratkaisua, Satonen kirjoitti.

Työnantajapuolen vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus painottavat puolestaan yhteisessä tiedotteessaan, että ”lakoista on jo aiheutunut peruuttamattomia haittoja vientiteollisuudelle ja siten koko Suomelle sekä jokaiselle suomalaiselle”.

– Lakot ovat jo vahingoittaneet Suomen mainetta investointikohteena. Olisi vaarallista, jos Suomi turtuisi pitkään jatkuneeseen lakkoiluun. Yritykset ovat jo kärsineet mittavia taloudellisia vahinkoja, ja niille tulee antaa nyt työrauha, jotta vaikea taloustilanne ei käy entistä kestämättömämmäksi, Kemianteollisuuden toimitusjohtaja Mika Aalto sanoo tiedotteessa.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta totesi torstaina, että keskusjärjestön hallitus kokoontuu käsittelemään työmarkkinatilannetta seuraavan kerran 18. huhtikuuta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus