14.11.2019 klo 13:58
Uutinen

Yrittäjien Sote-verkosto: Monipuolinen palvelusetelien käyttö pitää tuottajakunnan laajana

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa vieraili lokakuun lopulla Yrittäjien Sote-verkoston johtoryhmän kokouksessa Helsingin Yrittäjien toimistolla. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Uudenmaan alueen tulevaa sote-mallia, kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon kilpailutuksia sekä palvelusetelien hyödyntämistä.

Keskusteluissa nousi esille hankintojen toteutus dynaamisella kilpailutuksella, jonka lisääntymistä toivottiin. Apulaispormestari Sanna Vesikansa kertoi, että Helsinki haluaa uusia tuottajia mukaan sote-kilpailutuksiin ja sitä edistää dynaamisen kilpailutuksen tuottama mahdollisuus päästä mukaan tarjoamaan liukuvasti, eikä vain määrävuosien välein.

– Kaupungin monipuolinen palveluseteleiden käyttäminen on pitänyt tuottajakunnan laajana ja valikoimaa on hyvä edelleen laajentaa, toivoi johtoryhmän puheenjohtaja Anne Kangas.

Kehitettävääkin palveluseteleissä löytyy, sillä esimerkiksi tehostetun palveluasumisen palvelusetelin arvoa ei ole korotettu kuuteen vuoteen. Myös monissa muissa palveluseteleissä olisi tarpeen tarkistaa hintoja kustannusnousua vastaavasti.

– Palveluseteleissä olisi tarpeen ottaa käyttöön indeksikorotus taikka muulla tavoin määräajoin tarkistaa hintatasoa. Kustannusten kasvun maksaa nyt pääsääntöisesti asiakas, toteaa Kangas.

Vilkkaan ja antoisan keskustelun jälkeen sovittiin yhteistyön tiivistämisestä kaupungin sote-palveluissa. Helsinki pitää tärkeänä yhteistyötä yrittäjien kanssa ja haluaa kehittää sitä edelleen. Aktiivinen vuoropuhelu kaupungin ja yrittäjien kesken luo kaupunkilaisille toimivan palvelukokonaisuuden.

Kuvassa vasemmalta: toimitusjohtaja Tiina Oksala, apulaispormestari Sanna Vesikansa, puheenjohtaja Anne Kangas, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Anne Kangas, Yrittäjien Sote-verkoston johtoryhmä, p. 040 7154945,

anne.kangas@hoitokotipaivakumpu.fi

Toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät, p. 040 5481104, tiina.oksala@yrittajat.fi