Kuva: Getty Images
30.3.2022 klo 16:04
Uutinen

Yrittäjille suunnatut tuetut lomat kiinnostavat jälleen – Haettava kolme kuukautta ennen lomaa

Koronakriisi vähensi yrittäjien kiinnostusta tuettuihin lomiin, mutta alkuvuonna lomaviikkoja on jälleen haettu vilkkaasti. Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon järjestämien lomien hakuajat päättyvät kolme kuukautta ennen niiden alkamispäivää.

− Alkuvuonna järjestettiin kaksi aikuisille ja neljä yrittäjäperheille suunnattua lomaa. Korona vaikutti hakijamääriin, mutta nyt on nähtävillä, että tänä vuonna hakijoita on jälleen enemmän, kertoo suunnittelija Sirpa Otava Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:stä.

Otava kertoo, että lomatuki pystytään myöntämään noin puolelle hakijoista. MTLH järjestää vuoden aikana noin 600 lomaviikkoa, joista puolet on kohdistettu lapsiperheille. Tuetut lomat yrittäjille on suunnattu perheille, työikäisille ja ikääntyneille.

Lomia tarjotaan kylpylöissä, hotelleissa, urheiluopistoissa ja kuntoutuskeskuksissa. Ne myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein.

− Yleisimpiä perusteluja loman tarpeelle ovat hakijan tulojen pienuus, velat, sairaudet ja perheyhteyden vahvistaminen, Otava kertoo.

Hakuajat lomille päättyvät kolme kuukautta ennen niiden alkamispäivää. Tällä hetkellä haettavissa on heinäkuusta eteenpäin järjestettävät lomat. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi.

Suurin osa lomista kestää viisi vuorokautta täysihoidolla, sisältäen majoituksen, ruoan ja lomaohjelmaa. Tuettujen lomien omavastuu on viiden vuorokauden lomalta 100 euroa 17 vuotta täyttäneiltä. Nuoremmilta omavastuuosuutta ei peritä.

Lisätietoa Yrittäjien ja MTLH:n sivuilta:

Yrittäjälomat – Yrittajat.fi

Hyvinvointia työikäisille -lomat yrittäjille ja maatalousyrittäjille (MTK) – Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (mtlh.fi)

Yrittäjä- ja maatalousyrittäjä­perheiden (MTK) lomat – Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (mtlh.fi)

Lue myös:

Yrittäjä, oletko varautunut lomaan? – Lomakauteen kannattaa tehdä suunnitelma, jotta lomailu onnistuu – Yrittajat.fi

Tiina Rantakoski