17.11.2021 klo 18:15
Uutinen

Yrittäjyysaiheisen Y-tube -videokilpailun voitot Tuusulaan ja Vihtiin

Uudenmaan Yrittäjät haastoi Y-tube -videokilpailullaan peruskouluikäiset nuoret työskentelemään yhdessä ja näyttämään viestintäosaamistaan teemalla ”Katse tulevaisuuteen”. Alakouluikäisten sarjan voiton vei Tuusulan Nahkelan koulun 5.-6. -luokkalaisten Salama-akut -video. Yläkoululaisten sarjan voitti Vihdin joustavan perusopetuksen Tiktok – tapahtumamainosvideo.

Katso Yläkoulusarjan voittajavideo täältä
Katso Alakoulusarjan voittajavideo täältä

Perusteita voittoon

Alakoulusarjan video oli tuomariston mielestä tulevaisuuteen hyvin viittaava, selkeä ja informatiivinen video, jonka teemana oli ratkaisu mahdolliseen ja todennäköiseenkin tulevaisuuden ongelmaan. Ihanan hauska tarina ja hyvä idea, kuuluvat ja selkeät äänet, ja hyvä panostus lavastuksen ja rekvisiitan suunnitteluun. Lisämainintoina jarruerikoisefekti oli mainio, kartta kiva, ja nettitilaus koodilla oli toimiva oivallus.

Yläkoulusarjan voittajavideon toteutus oli juuri sitä kommunikointitapaa, mitä jatkossa tullaan todennäköisesti käyttämään myös yrityksissä. Toteutusalusta oli nykyaikainen, videossa oli hauska teknillinen toteutus ja huumoria. Visuaalisesti hyvin havainnollistettu esitys, mitä reaaliaikainen media saa aikaiseksi ja miten toimii.

Kaksitoista videota seitsemästä koulusta

Alakouluikäisten sarjaan tuli määräaikaan mennessä neljä, ja yläkouluikäisten sarjaan kahdeksan videota. Videot toteutettiin vähintään kolmen hengen ryhmissä ja useat olivat koko luokan yhteisiä tuotoksia. Kilpailuun osallistuttiin seitsemästä eri koulusta Uudenmaan alueelta.

Tuomaristo valitsi ylä- ja alakoululaisten sarjoista voittajat, jotka palkittiin Uudenmaan Yrittäjien syyskokouksessa Kirkkonummen kokous- ja kylpylähotelli Långvikissa 17.11.2021. Paikalle kutsuttiin kaikki voittajavideoiden tekoon osallistuneet 15 nuorta.

Kilpailun teema vuonna 2021 oli ”Katse tulevaisuuteen”

Miten nuoria kiinnostavat yritykset voisivat toimia ja viestiä? Millaisia arvoja, toimintatapoja, kanavia ja tekniikoita yrityksillä voisi olla tulevaisuudessa? Uudenmaan Yrittäjät innosti kilpailun kautta lapset ja nuoret pohtimaan, miten työtä tehdään ja millaisia yhteistyötaitoja tarvitaan.

Katso kilpailun videoesittely täältä

Kilpailu uusitaan vuonna 2022

Kilpailu saa jatkoa myös vuonna 2022. Y-tube -kilpailulla Uudenmaan Yrittäjät kannustaa lapsia ja nuoria kehittämään yrittäjyystaitojaan. Viestintä ja markkinointi kuuluvat kiinteästi yritystoimintaan ja kaikkeen työntekoon. Kilpailussa on olennaista esittää asia houkuttelevasti ja purevasti. Videon tekeminen vaatii myös taitoa koota työryhmä, työskennellä yhdessä ja käsikirjoittaa teknistä osaamista unohtamatta.

Y-tube -videokilpailu on mahdollisuus myös opettajille ja koululuokille. Videon tekemisen voi linkittää eri oppiaineisiin ja yrittäjyyskasvatukseen. Palkintosummasta saa pientä pesämunaa vaikkapa luokkaretkikassaan.