16.10.2020 klo 13:08
Uutinen

Yrityksen arvonmäärityksellä lähtölaukaus yrityskauppaan

Yrityksen arvonmäärityksessä tulee realistisesti katsoa yrityksensä tunnuslukuja, jotta arvo vastaa todellisuutta ja ostajakin saatetaan yritykselle löytää helpommin.

Valtakunnallisen omistajanvaihdosten evaluointi toteutettiin keväällä ja tulokset Kanta-Hämeen osalta luovat uskoa tulevaan ja toivat ajatuksia laajemmasta yhteistyöstä omistajanvaihdospalveluita tuottavien organisaatioiden mielissä. Hämeen Yrittäjät ja monet muut organisaatiot pyrkivätkin tarjoamaan mahdollisuuksia ja tietoutta yrittäjien tueksi.

Hämeen Yrittäjät tekee yhteistyötä muun muassa yrityskauppapaikkana tunnetun Yrityspörssin sekä Suomen Yrityskauppojen kanssa ja tuo heidän toimintaansa tunnetuksi alueella toteuttaa yhteistyössä näiden kanssa erilaisia aamutilaisuuksia omistajanvaihdoksiin liittyen.

Jussi Jokiniemi Suomen Yrityskaupoista kehottaa omistajanvaihdosta ajattelevia pohtimaan asioita, joita tulee ottaa huomioon, kun yrityksestä luopuminen alkaa olla ajankohtaista.

Kannattaa miettiä, miltä yritys näyttää ostajan silmiin, jolla ei ole tunnearvoa yritykseen. Onko yritys sellainen, jolla on arvoa, jos yrittäjä jää siitä pois ja että onko yrityksen omistuksessa sellaista, joka ei liiketoimintaan kuulu ja jos sellaista on, niin miten siitä päästään eroon, ennen kuin yritys laitetaan myyntiin, kehottaa Jussi Jokiniemi.

Yrityksen arvon määritys määritellään ostajien löytämiseksi ja siksi, että arvo pitää pystyä määrittelemään ja perustelemaan ostajalle.

Yrityskauppaa harkitseva ostaja on monesti ostamassa jo toista tai kolmatta kertaa yritystä, jolloin heillä on jo käsitystä, onko yrityksen arvo kohdallaan. Jos yrityksen hinta ja tunnusluvut eivät täsmää, ostaja ei usein edes halua tutustua yritykseen enempää, vaan etsivät mielenkiintoisemman kohteen, Jussi Jokiniemi kertaa arvonmäärityksen tärkeyttä.

Jussi Jokiniemen luentoa arvonmäärityksestä pääsee kuuntelemaan Hämeen Yrittäjien järjestämässä Omistajanvaihdos-aamussa tiistaina 20.10. klo 8.00 alkaen. Tilaisuus järjestetään kokonaan virtuaalisesti nykyiset olosuhteet huomioiden.

Tiistain omistajanvaihdosaamun tietoiskuun pääset osallistumaan suoraan, klikkaamalla tästä.