Pirkanmaan Yrityskummiien punaisena lankana on jo yli 30 vuoden ajan ollut pirkanmaalaisten yritysten auttaminen.
14.3.2024 klo 13:25
Uutinen

Yrityskummi on yrittäjän luottohenkilö

Yrittäjä, onko sinulla joskus sellainen tunne, että haluaisit keskustella luottamuksellisesti yrityksesi asioista kokeneen asiantuntijan kanssa? Jos vastaus on kyllä, niin oletko harkinnut yrityskummin ottamista? Pirkanmaan Yrityskummien juttusarjassa kerrotaan yrityskummien toiminnasta ja vinkataan, kuinka kummit voivat auttaa yrittäjää. Ensimmäisessä osassa tutustutaan Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toimintaan.

Pirkanmaan Yrityskummit ry on pyyteettömästi mentoroinut ja auttanut maakunnan yrityksiä jo yli 30 vuoden ajan. Yhdistys koostuu lähes 200 kokeneesta liikkeenjohdon ammattilaisesta, jotka vapaaehtoistyönä ovat opastaneet, auttaneet ja rohkaisseet yrittäjiä. Esimerkiksi viime vuonna kummitunteja oli yli 10 000. Yritykset ovat myös saaneet kummeilta puhtia toimintaansa. Toissa vuonna tehdyn selvityksen mukaan yrityskummin hankkineet osakeyhtiöt ovat vuosina 2016–2021 keskimäärin kaksinkertaistaneet liikevaihtonsa ja nelinkertaistaneet tuloksensa.

Kokemuksen tuomaa asiantuntijuutta yrittäjyyden eri vaiheissa

Koska kummeja on lähes 200, löytyy verkostosta kokemusta monelta eri alalta, niin teollisuudesta kuin palvelusektoriltakin. Lisäksi monella kummilla on takanaan oma yrittäjätausta. Myös asiantuntemusta löytyy kattavasti: myynnistä, markkinoinnista, taloushallinnosta, liiketoiminnan kehittämisestä ja monesta muusta. Ydinviestimme onkin ”Kokemus auttaa”, ja se tarkoittaa, että haluamme valjastaa kaiken sen kokemuksen ja matkan varrella tarttuneen tietotaidon nykyisten yrittäjien hyödynnettäväksi.

Yrityskummi voi olla yrittäjälle erinomainen ajatusten pallotteluseinä.

Mika Setälä, yrityskummi

Lisäksi osa kummeista on mukana ryhmissä, joissa yrittäjän kanssa pureudutaan tiettyihin aiheisiin. Näitä ovat esimerkiksi omistajanvaihdokset, kansainvälistyminen, startup-liiketoiminnan kehittäminen sekä yrittäjän tukipalvelu. Tukipalvelu, jota tehdään yhteistyössä muun muassa Pirkanmaan Yrittäjien kanssa on ollut erittäin tarpeellinen. Siinä pohditaan tapoja, joilla vaikeaan tilanteeseen joutunutta yrittäjää voidaan auttaa. Tukipalvelun ympärille on luotu yhteistyökumppaneiden verkosto, jossa ovat mukana muun muassa pankit, verottaja, Finnvera, Mieli ry ja AA-kerho.

Ota yhteyttä kummeihin

Yrittäjän ei siis kannata jäädä yksin haasteellistenkaan kysymyksiensä kanssa. Yrityskummeihin voi helposti ottaa yhteyttä täyttämällä tämän lomakkeen. Tämän jälkeen Pirkanmaan Yrityskummien toiminnanjohtajan kanssa voi sopia jatkoaskelista. Yrityskummia ei tokikaan tarvitse hankkia vain silloin, kun yrittäjällä on ongelmia. Yrityskummi voi olla erinomainen ajatusten pallotteluseinä, kun kysymys on esimerkiksi yrityksen laajentamisesta, tuotevalikoiman kasvattamisesta tai muuten vaan keskustelukumppanin tarpeesta. Kaikki keskustelut kummin kanssa pysyvät luottamuksellisina.Pirkanmaan Yrityskummit tarjoavat pirkanmaalaisille pk-yrityksille kuuntelevaa mentoritukea ja asiantuntijaverkoston apua. Yrityskummien tekemä työ on luottamuksellista ja yrittäjälle veloituksetonta. Yrityskummit ovat liike-elämän kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia tai elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka antavat osaamistaan ja aikaansa yrityksien kehittämiseen. Yrityskummi on hyvä ratkaisu, kun yrittäjä tarvitsee vierelleen kuuntelevaa korvaa ja rohkaisevaa kokemustietoa yrityksen kehittämiseen, yrittäjyyden arkeen ja erilaisiin haasteisiin. Pyyteetön ja luottamuksellinen kummipalvelu täydentää erinomaisesti muita saatavilla olevia julkisia ja yksityisiä yritysten kehittämispalveluja. Tutustu kummien palveluihin täällä.

Teksti: Mika Setälä
Kuva: Pirkanmaan Yrityskummit