Yrityskummi sparraa ja arvioi yrittäjän ideoiden kehittelyssä

Yrittäjä voi saada yrityskummilta apua ja tukea yrityksen ja sen ympäristön tarjoamien mahdollisuuksien hahmottamisessa. Yrityskummia voi hakea kuka tahansa mikro- tai pienyrityksen yrittäjä, joka toimii Suomessa. Yrityskummitoiminta on maksutonta ja avointa kaikille eikä ole sidottu minkään järjestön jäsenyyteen.

Yrityskummiverkosto koostuu kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista. He tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksutta liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne etenevät yrittäjän omien tarpeiden ja edellytysten mukaan.

Hämeen Yrittäjät toimii Kanta-Hämeen yrityskummien tukikohtana. Yhteydenotto ja hakemus yrityskummin palveluihin tehdään verkkosivuilla www.yrityskummit.fi. Jos haluat keskustella aiheesta etukäteen, ota yhteyttä oman alueesi aluekummiin.

Uusia Hämeen yrityskummeja

Pasi Kämäri, yrityskummi
Veikko Visala, yrityskummi

Veikko Visala

Veikko Visala on toiminut IT-alan yrittäjänä jo yli 30 vuotta. Tällä hetkellä hän on pääosin eläkkeellä ja kertoo tekevänsä edelleen jonkin verran IT-alan töitä sekä samalla pitää osaamistaan yllä opiskelemalla uusia IT-alan työkaluja.

Yli 40 vuoden työkokemus on kasvattanut Visalan tietämystä tietotekniikan mahdollisuuksista ja hyödyntämisestä. Visala haluaa jakaa tätä tietämystä erityisesti niille pienyrittäjille, jotka haluavat kehittää yrityksensä IT:tä.
– Alahan kehittyy jatkuvasti ja nopeasti. En uskottele tietäväni kaiken IT-alasta, mutta olen nopea selvittämään asioita ja oppimaan uutta. Tosin muutkin yrittämisen osa-alueet ovat tulleet tutuksi ollessani Mikrolinna Oy:n toimitusjohtajana yli 20 vuotta. En halua kummitoiminnassa rajata mitään tiettyä toimialaa, koska uskon, että tietotekniikkaosaamisesta on hyötyä lähes jokaiselle yrittäjälle.

Mikäli yrittäjä haluaa kehittää yrityksen IT:tä, niin Visala vetoaa ottamaan yhteyttä yrityskummit.fi -sivuston kautta.
– Tarkoituksenani ei ole määrätä sinulle mitään oikeaa toimintamallia, vaan yritän auttaa sinua löytämään sinun yrityksellesi sopivat ratkaisut. Päätökset teet aina itse, toteaa Wexi Visala.

Pasi Kämäri

Helsinkiläinen Pasi Kämäri on viime vuodet asunut pääsääntöisesti Hämeenlinnan Alvettulassa. Hänellä on 35 vuoden kokemus pankki- ja rahoitusalan johtotehtävistä. Finanssiuraan liittyy hyvin paljon yritys-, kumppanuusjärjestelyitä, liiketoiminnan kehittämistä, strategiaprosesseja, muutosprojekteja, muutosten läpivientiä jne. Viime vuosina hän on toiminut yrittäjäroolissa Growth Finance Finland Oy:ssä ja partnerina rahoitusalan neuvonantajayrityksessä Grannenfelt Finance Oy:ssä.
– Olen tekemisissäni määrätietoinen ja tulosten aikaansaamien innostaa minua. Olen hyvin analyyttinen kaikessa mitä teen. Mottoni onkin: asenne ei synny perillä, vaan se vie sinne, kuvailee Kämäri persoonaansa.

Kämäri alkoi pari vuotta sitten miettimään, mikä olisi hyvä tapa jakaa pitkän kokemuksen myötä tullutta osaamista sitä tarvitseville yrityksille.
– Löysin tietoa yrityskummeista ja totesin, että se voisi olla erinomainen tapa jakaa kokemusta ja osaamista mentoroinnin keinoin. Näin voin auttaa yrittäjiä ilman kaupallisia tarkoituksia.

Pasi Kämärin vahvuuksia ovat kokemus rahoituksen järjestämisestä, uudelleenjärjestelyistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja taloudellisesta suunnittelusta pk-yrityskentässä.
– Viimeisten kuuden vuoden aikana olen auttanut muun muassa IT- ja teknologiayhtiöitä, matkailuyrityksiä, nopeasti kasvavia yhtiöitä jne. Pystyn sparraamaan yrityksiä kasvussa, liiketoiminnan kehityksessä, investoinneissa, talouden suunnittelussa ja ennustamisessa sekä näiden edellyttämässä rahoituksessa.

Yrityskummeilla on vahvaan kokemukseen perustuvaa tietoa ja taitoa, josta yritykselle on hyötyä sen menestystä ajatellen. Käsillä oleviin haasteisiin ja pohdintoihin löydetään apua sparrauksen myötä.
– Yksi puhelinsoitto riittää selvittämään yrittäjälle, että sovitaanko tapaamista. Kannattaa muistaa, että mentorointi perustuu yrityskummin haluun auttaa, vetoaa Pasi Kämäri.