7.10.2020 klo 10:32
Uutinen

Yrityspalvelutoimijat aktiivisesti Etelä-Karjalan yritysten koronatukena

Koronapandemia vaikutti merkittävästi koko maakunnan yrittäjien toimintaan ja yritysten työllisyystilanteeseen. Pandemian vaikutukset näkyivät erityisesti kaupan sekä palveluiden aloilla. Yrityksiä on pyritty auttamaan koko kriisin ajan.

Eteläkarjalaiset yrityspalvelutoimijat ovat olleet aktiivisesti maakunnan yrittäjien tukena koronakriisissä. Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalvelut (Wirma), Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (Kehy), Etelä-Karjalan Yrittäjät (EKY) sekä LAB-ammattikorkeakoulun Business Mill ovat olleet yhteydessä yrityksiin heti maaliskuusta alkaen.

Toiminnan ytimeksi kehitettiin heti maaliskuussa ”Alueesi korona-apu” -konseptin mukainen kahden puhelinnumeron neuvontapäivystys, jota koordinoivat Kehy Imatralla ja Wirma Lappeenrannassa. Kuntarajat ylittävä yhteistyö tarjosi yrittäjille tukea myös virka-ajan ulkopuolella. Puhelinneuvonnassa päivysti yhteensä 16 yritysneuvojaa Wirmasta, Kehystä, EKY:stä ja Business Millista.

Nämä neljä yrityspalvelutoimijaa tavoittivat lisäksi yli 2500 yritystä, eli reilun kolmanneksen kaikista eteläkarjalaisista yrityksistä, joille tarjottiin apua yritystukien hakuun. Wirman koordinoimassa yhteisessä tarvekartoituksessa oli mukana LAB:n ”Nopean toiminnan joukot” ja LAB:n opiskelijoita. Toiminta osoittautui erittäin tarpeelliseksi, sillä tavoitetuista yrityksistä lähes neljäsosa tarvitsi apua liiketoimintansa kehittämisessä ja tukirahoituksen hakemisessa.

– Etelä-Karjalassa kaikilla mukana olleilla tahoilla oli vahva halu auttaa yrityksiä vaikeassa tilanteessa ja näin yhteistyö rakentui nopeasti ja luontevasti, summaa LAB:n TKI-johtaja Pasi Juvonen.

Etelä-Karjalaan rekisteröityneille yrityksille on jaettu lopulta yli 23 miljoonaa euroa Business Finlandin ja ELY-keskusten korona-avustuksia. Tästä potista voi arvioida, että yrityspalvelutoimijoiden avulla yrityksille koronarahoitusta kanavoitiin liki kahdeksan miljoonaa euroa. Jaetut tukieurot ovat naapurimaakuntiin verrattuina selkeästi korkeammalla tasolla yrityskantaan nähden. Lisäksi kunnat jakoivat yksinyrittäjätukia yli kahdella miljoonalla eurolla ja kustannustukea myönnettiin liki miljoonalla eurolla.

– Erittäin kiitettävää toimintaa kaikilta paikallisia yrittäjiä auttamassa olleilta organisaatioilta ja erityisesti itsensä likoon laittaneilta yritysneuvojilta! Olen hyvin ylpeä tällaisesta yhteistyöstä, jota ei muualta maastamme löydy, hehkuttaa Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari.

Korona-apujoukot ovat edelleen valmiudessa auttamaan maakuntamme yrityksiä.

Lisätietoja:

Jami Holtari, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 0400 551 435, jami.holtari@yrittajat.fi
Pasi Juvonen, TKI-johtaja, LAB-ammattikorkeakoulu, 040 585 7772, pasi.juvonen@lab.fi

Muita kiinnostavia aiheita