28.3.2020 klo 11:31
Uutinen

Yrityssanomien uutisviikko: Korona huoletti ja muutti yritysten toimintaa

Hämeen Yrityssanomat kolahtivat 20 000 postilaatikkoon kuluneella viikolla. Mikäli aviisi ei sinua tavoittanut tai jokin juttu kaipasi taustoittamista, toimme lisäämateriaalit ja suorat linkit näköislehteen. Mukana myös tuoreimmat verkkouutiset linkitettyinä aihealueisiin.

Hämeen Yrityssanomat, näköislehti >>

Korona täytti uutisoinnin ja ihmisten mielet huolilla terveydestä ja taloudesta. Yrityssanomat vieraili riihimäkeläisen Parturi-kampaamo Sinisen Helmen yrittäjän Tanja Mannelinin luona. Hän ei jutun tekohetkellä miettynyt vain rahallista menetystä, vaan myös ihmisten suhtautumisesta tartuntariskiin. Jutussa hän toivoi, että ulkonaliikkumiskieltoa ei tulisi.– Sitten en tiedä, mitä teen. Tuskin yrittäjät saavat veroja anteeksi koronan takia. Tai YEL-helpotuksia, Mannelin kommentoi.

Uskoa huomiseen

Suomen Rengaskierrätys Oy päätti rakentaa uuden tuotantolaitoksen Silmänkantoon Lopelle. Pytinki on pystyssä 2022 ja se vuosittai käsittelee noin 20 000 tonnia renkaita (20 miljoonaa kg, toimituksen matematiikan open huomautus). Koneinvestointien suuruus on noin 6–7 miljoonaa euroa.

– Uusia yrityksiä ei tule koputtelemaan ovea joka päivä. Kuntien kesken yritysten investoinneista on kova kilpailu, Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela myöntää.

Paikallinen pyristelee pitkäpinnaisesti

Hämeenlinnalainen Tyrylän perheyritys on ollut yli sukupolvien tunnettu Hämeenlinnan katukuvassa. Jylläävä koronatilanne on pakottanut miettimään uudenlaisia ratkaisuja ja lääkkeitä selviämiseen. – Kaupassa on hiljaisempaa, mutta verkkokaupan varaa ja nouda -tilaukset ovat lisääntyneet sekä olemme tehostaneet omaa paikallista kuljetuspalvelua, kertoo yrittäjä Tapio Tyrylä.

– Hyviä päätöksiä liiketoiminnan tukipaketista ja yrittäjien toimeentuloturvasta on tehty, mutta niiden konkretisointi saisi edetä nopeasti, Tyrylä toivoo.

Lukusuosituksia näköislehdestä

Tuoreet paikalliset verkkouutiset

Lue paikalliset yritysuutiset verkossa >>

Muita kiinnostavia aiheita