Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Yritystä Stadiin -tapahtuma 2024.
Vaikuttaja Hanna Tikander oli yksi Yritystä Stadiin -tapahtuman puhujista. Kuva. Tuomas Elenius
22.5.2024 klo 17:39
Uutinen

Yritystä Stadiin -tapahtumassa juhlittiin yrittäjyyttä sen kaikissa sävyissä

Helsingin Yrittäjien päätapahtumaan kokoontui tiistaina 21.5.2024 lähes 400 yrittäjää ja yrittäjyydestä kiinnostunutta. Tapahtumassa syvennyttiin yrittäjyyden tunteisiin sykähdyttävien puheenvuorojen kautta, joissa käsiteltiin niin motivaatiota, sisua, häpeää kuin aitoutta.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2024 Erika Poussa.

Tapahtuman alussa julkistettiin Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2024 -palkinnon saaja. Voitto meni tänä vuonna leipomoyrittäjä Erika Poussalle. Poussan yritys Bakerika Oy sai palkinnon valinneelta raadilta arvostusta yrityksen kyvystä elää ajassa, kehittää toimintaansa ja reagoida nopeasti trendeihin. Palkinnon jakoivat Helsingin Yrittäjien varapuheenjohtaja Markus Seppälä ja Helsingin nuorten yrittäjien verkoston puheenjohtaja Salla Juurakko. Lue lisää palkitusta yrittäjästä tästä.

Frank Martela Yritystä Stadiin -tapahtumassa.

Ensimmäisen puheenvuoron tapahtumassa piti apulaisprofessori Frank Martela, joka puhui motivaatiosta ja sen vahvistamisesta yrittäjänä. Martela kertoi ajatuksia herättävästi sisäisen motivaation positiivisesta vaikutuksesta omaan hyvinvointiin.

– Sellaiset ihmiset, jotka kokevat työn imua, saavat enemmän asioita aikaiseksi. Sisäinen motivaatio on työn ja oman hyvinvoinnin kannalta hyvä juttu, Martela kertoi.

Jari Saario.

Seikkailija Jari Saario jakoi päivän toisessa puheenvuorossa huikean soutumatkansa tarinan Atlantin yli ja takaisin. Yleisö pääsi kuulemaan Saarion matkan varrella sattuneista jännittävistä käänteistä, joissa vaadittiin roppakaupalla sisua ja rohkeaa luottoa tulevaan.

– Päiväntasaajalla oli säkkipimeää, kun törmäsin johonkin. Menin taskulamppu kädessä ulos ja huomasin, että edessä oli valtava musta valas. Kävi ilmi, että olin soutanut nukkuvaa valasta päin, Saario kertoi yhtenä ikimuistoisena hetkenä soudun varrelta.

Emilia Kujala.

Tauon jälkeen lavalle asteli sosiaalipsykologi Emilia Kujala, joka kertoi puheenvuorossaan harvan puheeksi ottamista häpeän ja riittämättömyyden tunteista, ja miten nämä tunteet voisikin kääntää vahvuuksiksi. Kujala johdatti yleisön aiheeseen omien, samaistuttavien tarinoidensa kautta.

– Häpeä on sillä tavalla erityislaatuinen tunne, että se on sosiaalinen tunne. Jos emme olisi laumaeläimiä, häpeää ei olisi, Kujala kiteytti.

Hanna Tikander.

– Usein puhutaan siitä, että täytyy löytää se yksi oma juttu. Olen tästä vähän eri mieltä. En ole yrittäjänä halunnut rajata asioita pois niiden asioiden takia, joita olen jo tehnyt, päivän viimeisenä puhujana esiintynyt Hanna Tikander kertoi.

Tikander puhui uran rakentamisesta ja itsensä kehittämisestä oman kokemuksensa pohjalta. Tikander jakoi uskoa aitouteen yrittäjänä ja herätti ajattelemaan, ettei yrittäjänä tarvitse löytää vain yhtä omaa juttua.

Rudi Rok.

Tapahtuman juonsi ääniakrobaatti, yrittäjä Rudi Rok, joka huolehti yleisön ja puhujien viihtymisestä läpi päivän ohjelman. 

Helsingin Yrittäjät kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita yrittäjiä, tapahtuman esiintyjiä ja tapahtuman mahdollistaneita yhteistyökumppaneita.

KUVAT Tuomas Elenius


Tapahtuman yhteistyökumppanit:
Yritystä Stadiin -tapahtuman kumppaneiden logot.