2.3.2018 klo 14:54
Uutinen

Yritysten luottamus talouteen lisää tavara-autojen kysyntää

Kanta-Hämeessä uusia henkilöautoja rekisteröitiin helmikuussa 606 kappaletta. Määrässä on parin prosentin pudotus vuoden takaiseen määrään. Tavara-autojen kysynnän uskotaan lisääntyvän.

Helmikuussa rekisteröitiin koko maassa 9 106 henkilöautoa, joka on 0,7 prosenttia viime vuoden helmikuuta vähemmän. Tammi-helmikuun aikana on yhteensä ensirekisteröity 3,5 prosenttia enemmän henkilöautoja kuin viime vuoden ensimmäisten kuukausien aikana.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin helmikuussa 1 204, eli 1,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Alkuvuoden aikana pakettiautoja on ensirekisteröity 2 712, joka on 1,7 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän.

Kanta-Hämeessä vähennystä vuoden takaiseen on 7 prosenttia. Uusia pakettiautoja lähti liikenteeseen Kanta-Hämeen teille 66 autoa, viisi vähemmän kuin helmikuussa 2017.

Yritysten kasvava luottamus talouteen ja viennin kasvu piristävät tavara-autojen kysyntää

Kuorma-autojen kysynnän on vuonna 2018 ennakoitu kasvavan noin 6 prosentilla viime vuoteen nähden. Kysyntää lisää yritysten kasvava luottamus talouden kehitykseen. Erityisesti viennin kasvun ja teollisuuden kustannuskilpailukyvyn paranemisen on ennakoitu lisäävän kuljetusten kysyntää.

Yli 16 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröinnit ovat kasvaneet viime vuosina. Ensirekisteröinnit ovat saavuttaneet ennen vuonna 2008 alkanutta laskusuhdannetta edeltäneen tason.

Suurten linja-autojen ensirekisteröintien määrän on ennakoitu vähenevän noin 3 prosenttia viime vuoteen nähden, koska tänä vuonna ei ole odotettavissa suuria kaupunkiliikenteen kilpailutuksia. Myös kaukoliikenteen kaluston investointitarpeen on arvioitu olevan viime vuotta pienempi. Vuonna 2017 ensirekisteröitiin Suomessa 514 linja-autoa.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi