4.2.2019 klo 13:39
Uutinen

Yritysverotus läpivalaisuun

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Vaikuttajien ryhmä aloitti tämän vuoden työskentelynsä viime tiistaina. Jäsenyrittäjistä muodostuvan ryhmän tehtävänä on nostaa esille alueen, pohjalaisten yrittäjien ja pk-yritysten edunvalvontaan liittyviä asioita. Työlistalla ovat myös aluekehitys, yritys- ja työlainsäädäntö sekä verotus ja rahoitus.

Ensimmäisessä kokouksessaan ryhmä nosti esille useita vaikuttamisen kohteita. Harvinaisen moni yrittäjiä koskevista käytännön ongelmista liittyy tällä hetkellä verotukseen ja verottajan toiminnassa tapahtuneisiin muutoksiin. Ryhmä päättikin esittää hallituksen työvaliokunnalle, että Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät kutsuu koolle yrittäjiä ja muita yritysverotuksen asiantuntijoita puimaan tilannetta yhdessä verottajan kanssa.Esille nousivat myös mm. ammattitaitoisen työvoiman saatavuus, Kelan kilpailutuksen aiheuttamat ongelmat palvelutuotannossa, rahoitus, viranomaisten lupa- ja valvontakäytäntö sekä yrittäjiä koskevan byrokratian lisääntyminen päinvastaisista tavoitteista huolimatta.

Vaikuttajien ryhmän kokoonpano löytyy toisaalta tästä uutiskirjeestä. Jäsenyrittäjät voivat olla yhteydessä suoraan ryhmän jäseniin, mutta varsinaisena yhteyshenkilönä toimii toimitusjohtaja Heikki Risikko, p. 050 3175 145. Risikon mukaan aluejärjestön vaikuttamistyössä ovat viime kuukauden aikana korostuneet edellä mainitut aiheet. Niiden lisäksi työlistalla ovat mm. soteen liittyvät asiat, kasvupalvelut, yritysten ja oppilaitosten yhteistyö sekä yritysten ja viranomaisten yhteistyö.

Vaikuttamisen ryhmän kokoonpanoon pääset tutustumaan täällä.