Yrityksen pankkipalvelut

Yrityksesi tarvitsee pankkitilin rahaliikennettä varten. Se kannattaa hoitaa heti yrityksen perustamisen jälkeen.

Kun perustat yrityksen, yksi ensimmäisistä toimistasi on avata sille pankkitili. Pankkien verkkosivuilta löydät ohjeet, miten tulee toimia.

Yritystilin avaamista varten tarvitset muun muassa kaupparekisteriotteen, josta selviävät perustamasi yrityksen tiedot. Lisäksi pankki voi edellyttää muita asiakirjoja kuten yhtiöjärjestyksen (osakeyhtiö) ja liiketoimintasuunnitelman.

Myös yksityisen elinkeinonharjoittajan eli toiminimiyrittäjän kannattaa avata yritystoiminnalle oma tili, koska niin on helpompi pitää omat ja yrityksen rahat erillään.

Pankkipalveluiden laajuus riippuu yrityksestäsi. Tarvitsetko luotollisen tilin? Ketkä kaikki tiliä käyttävät? Pankit tarjoavat yrityksille erilaisia palveluita kuten sähköiset tiliotteet. Mieti, mistä on hyötyä sinun yrityksellesi.

Näitä tietoja tai dokumentteja tarvitset tiliä avatessa:

  • yrityksen Y-tunnus ja liiketoiminnan kuvaus
  • käsitys yrityksesi tulevasta taloudesta – käytännössä liiketoimintasuunnitelma
  • arvio tulevista maksuista
  • korkeintaan kolme kuukautta vanha kaupparekisteriote (tai jos sitä ei vielä ole, yrityksen perustamisilmoitus ja kaupparekisterin diaariotodistus perustamisilmoituksen jättämisestä)
  • jos olet perustanut osakeyhtiön, tarvitset myös yhtiöjärjestyksen sekä hallituksen pöytäkirjan, josta näkyy päätös tilin avaamisesta ja sen käyttäjistä
  • jos olet perustanut avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön, tarvitaan myös yhtiömiesten ilmoitus siitä, ketkä saavat käyttää tiliä
  • henkilöllisyystodistus tai verkossa toimiessasi verkkopankkitunnukset.
Lataa Yrityksen perustaminen -opas avuksi yrittäjyyden alkutaipaleelle

Lataa Yrityksen perustaminen -opas avuksi yrittäjyyden alkutaipaleelle