27.7.2023 klo 08:51
Uutinen

Avointen työpaikkojen määrä matalin kolmeen vuoteen – uudet työtehtävät syntyvät pieniin yrityksiin

Kanta-Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli kesäkuun lopussa 7073. Määrä on kaksi prosenttia, eli 163 työtöntä vähemmän, kuin vuotta aikaisemmin samaan aikaan. Kunnittain työttömien määrä oli Riihimäkeä, Forssaa ja Jokioisia lukuun ottamatta vuodentakaista matalammalla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuussa Kanta-Hämeessä 9,0 prosenttia, kun se koko maassa oli 10,0. Pienimmät työttömyysasteet olivat Kanta-Hämeessä Lopella (5,3 %) ja Hattulassa (5,4 %). Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeen ELY-keskusalueella 12,7 prosenttia.

– Työttömien määrä on edelleen korkea, mutta suunta on oikea. Vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi työttömien määrän lasku matelee, mutta kehitys on koko valtakuntaan verrattuna sentään oikean suuntaista. Avointen työpaikkojen määrän lasku huolettaa eniten, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Kesäkuussa maakunnassa oli avoinna 3977 avointa työpaikkaa, joka on matalin lukema kolmeen vuoteen. Eniten paikkoja oli tarjolla lähihoitajille, sairaanhoitajille, myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille, myyntiedustajille, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille, konepaja- ja metallituotteiden kokoonpanijoille sekä avustaville keittiötyöntekijöille. Valtaosa avoimista työpaikoista oli pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Yksityisen sektorin osuus uusista työtehtävistä oli 81 prosenttia.