29.5.2020 klo 13:18
Uutinen

Business Finlandin ja ELY-keskuksen kehittämisrahaa kannattaa hakea nyt – SY:n Pentikäinen yleistuesta: ”Voi jäädä pettymyksen puolelle”

Yleinen kustannustuki korvaa kehittämisrahoituksen ja Business Finland sekä ELY-keskus palaavat perustehtäviinsä. Yrittäjäjärjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kehottaa hyödyntämään kehittämistukia.

Yrittäjämediat kertoi alkuviikosta, että Business Finlandin ja ELY-keskuksen myöntämien kehittämisrahoituksen hakuaika päättyisi toukokuun loppuun. Haku päättyy kuitenkin vasta, kun hallitus tekee esityksensä yleisestä kustannustuesta eduskunnalle. Esityksen ajankohta osunee kesäkuun ensimmäiselle viikolle.

Työ- ja Elinkeinoministeriö kertoo Yrittäjämedioille tiedottavansa hakuaikataulusta lisää, kun hallituksen esitys kustannustuesta annetaan eduskunnalle. Lakiesitys on tarkoitus antaa mahdollisimman pian. Näin ollen Business Finlandin ja ELY-keskuksen kehittämisrahoitusten hakujen tarkka päättymispäivä ei ole vielä tiedossa.

Lue lisää Yrittäjällä on viikko aikaa hakea kehittämisrahaa – Yleinen kustannustuki tulee, mutta yksityiskohdat ovat vielä valmistelussa

Yrittäjän kannattaa siis vielä miettiä, onko kehittämisrahoitukselle tarvetta ja perusteita. Yleisen kustannustuen yksityiskohtia ei vielä tiedetä.

– Kannustamme yrityksiä hakemaan mahdollisimman pian kehittämistukia, jos niitä tarvitsee ja uskoo täyttävänsä kriteerit. Hakemus kannattaa tehdä ajoissa, jotta ei jää junasta, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Kehittämistukia voi saada maksimissaan 100 000 euroa.

– Emme vielä tiedä tarkasti yleis- tai kustannustuen kriteereitä, mutta kannattaa varautua siihen, että se jää pettymyksen puolelle. Siksikin kannattaa hyödyntää kehittämistukia, Pentikäinen sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi