Elinkeinoministeri Mika Lintilä lupaa Helsingin Sanomissa kuudetta kustannustukikierrosta.
22.12.2021 klo 18:09
Uutinen

Elinkeinoministeri Lintilä HS:lle: Kustannustuki VI pikaisesti valmisteluun

Yrityksille aletaan valmistella kuudetta kustannustukipakettia koronarajoitusten kiristyessä, kertoo Helsingin Sanomat.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo Helsingin Sanomille, että kuudennen kustannustukipaketin valmistelu on jo alustavasti aloitettu.

– Täytyy muistaa, että meillähän on vielä parhaillaan haettavana viides kustannustukipaketti, joten ei nyt ole ratkaisevaa alkaa valmistelemaan jouluaattona uutta, mutta kyllä jo viime viikolla olen antanut alustavat ohjeet, Lintilä sanoo HS:lle.

Kustannustuen viidennen kierroksen haku käynnistyi tiistaina. Viides kierros on aiempia kierroksia rajoitetumpi ja on kohdistettu muun muassa tapahtuma-alalle, ravintoloille, liikunta-alalle sekä matkailualan yrityksille. Viidennen kierroksen kustannustukea voi hakea ajalta 1.6.-30.9.

Lintilä arvioi HS:lle, että kustannustukipaketin koko olisi ”120–150 miljoonaa riippuen sulkujen pituudesta”. Rahat otettaisiin ensi vuoden alkuun varatusta 300 miljoonan euron lisäbudjetista.

Kun rajoitustoimia lisätään, moni yritys kärsii.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

Muun muassa Suomen Yrittäjät on jo aiemmin vaatinut kuudetta kustannustukipakettia koronarajoitusten kiristyessä.

– Kun rajoitustoimia lisätään, moni yritys kärsii. Kustannustuki VI ja yrittäjän työmarkkinatuki pitää ottaa käyttöön nopeasti. Hyvä, että hallitus lupaa käynnistää valmistelun nopeasti, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoi aiemmin keskiviikkona.

Pentikäisen mukaan myös lomautus- ja yt-prosesseja on nopeutettava. Lisäksi verottajan ja työeläkeyhtiöiden pitää olla joustavia maksuvaikeuksia kokeville, kuten ne olivat koronakriisin alkuaikoina.

– Tällä hetkellä prosessit ovat kohtuuttoman hitaat nopeasti muuttuvaan tilanteeseen. Hallitus ei voi mennä järjestöjen selän taakse asiassa.

Toimitus
Toimitus