Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Verohallinto ja lakko
Verohallinto ei peri viivästysmaksua veroilmoituksista 14. maaliskuuta asti.
23.10.2018 klo 13:05
Uutinen

Haetko alv-palautuksia marraskuun alussa? Ne voivat viivästyä kaksi viikkoa, tässä syy

Arvonlisäveron palautukset voivat viivästyä marraskuussa Verohallinnon verkkopalvelujen uudistamisen takia.

Verohallinto kertoo, ettei se pysty käsittelemään alv-ilmoituksia 2.11.-8.11. välisenä aikana. Tämä vaikuttaa niihin yrittäjiin, jotka hakevat palautusta lähellä katkon ajankohtaa. Palautus voi tällöin viivästyä noin kaksi viikkoa.

Viivästyksen syynä on Verohallinnon verkkopalvelujen uudistamisesta aiheutuva katkos. Verohallinto muistuttaa, että katkoksen takia marraskuun ilmoitus oma-aloitteisista veroista on hyvä antaa ajoissa.

Verkkopalvelunsa uudistamisen takia verottaja lähettää myös muistutuskirjeet normaalia myöhemmin. Jos yrittäjä antaa ilmoituksen vasta muistutuksen saatuaan, viivästyskorkoa ja myöhästymismaksua on ehtinyt kertyä kuukauden ajalta.

OmaVero on katkon jälkeen auki 9.11. alkaen. Ilmoitin.fi:n ja TYVI-palveluiden kautta ilmoituksia voi antaa myös katkon aikana 1.11.-8.11. Niidenkin kautta annettujen tietojen on viivettä.

Uudistamisen vuoksi Verohallinnon palveluissa on rajoitteita 30.10.–8.11. välillä. Rajoitteet koskevat asiakaspalvelua sekä puhelimessa, verotoimistoissa että verkossa.

Lue tarkemmin rajoituksista täältä.

Kuva: Verohallinto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi