17.4.2020 klo 15:16
Uutinen

Haitko Business Finlandin koronarahoitusta 23. maaliskuuta? Hakemuksesi saattoi jumiutua tekniseen vikaan

Business Finlandista kerrotaan, että 23. maaliskuuta lähetetyt hakemukset on saatu käsittelyyn tällä viikolla.

Business Finlandin rahoituksen hakemisessa on ollut teknisiä ongelmia, jotka ovat jumiuttaneet ainakin osan 23. maaliskuuta järjestelmään tehdyistä hakemuksista.

Business Finlandin viestinnässä kerrotaan, että tekninen ongelma on saatu korjattua tällä viikolla ja 23. maaliskuuta tehdyt hakemukset on nyt saatu käsittelyyn.

– Kyseessä oli tietojärjestelmien vaihdosta johtunut synkronointiongelma. Ongelma koski 23.3. jätettyjä hakemuksia, jotka on nyt saatu käsittelyyn, joten niiden kanssa ei pitäisi enää pitkään mennä. Pahoittelemme viivästystä, Business Finlandin palvelujohtaja Kari Komulainen kertoo.

Tähän aamuun mennessä rahoitushakemuksia oli tehty 19544 kappaletta. Rahoituspäätöksiä oli tehty 6844 ja rahoitettuja projekteja on 5449. Myönnetyn rahoituksen kokonaismäärä on noin 187 miljoonaa euroa.

Businesas Finland myöntää esiselvitysrahoitusta enintään 10 000 euroa. Sen turvin yritys voi suunnitella itselleen uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja organisoida tuotantoaan uudelleen sekä selvittää korvaavia alihankintaketjuja. Toinen tarjolla oleva Business Finlandin rahoitusmalli on kehittämisrahoitus, jota yritys voi saada korkeintaan 100 000 euroa. Se on tarkoitettu jo suunniteltujen kehitystoimenpiteiden toteuttamiseen koronakriisin aiheuttamassa häiriötilanteessa. Tavoitteena on luoda rahoituksen avulla yritykselle uusia ratkaisuja tuotantoon tai tuotteisiin liittyen.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi