ELY aloitti Hyrsynkulmantien muuttamisen soratieksi asukkaiden soraäänistä huolimatta Kuva Antti Hyrsylä

Hämäläiset tiet kuin perunapeltoa. Yrittäjät kysyy mihin vähäiset rahat tulisi kohdentaa

”Hämäläiset sivutiet muistuttavat paikoitellen enemmän hyvin hoidettu perunapeltoa kuin pohjoisen EU-valtion hyvinvoivaa etelää”. Siinä ulkopaikkakuntalaisen motoristin kommentti hämäläiselle isännälle kahvikupposten äärellä. Kommentti ei herätä suurta ihmetystä hämäläisessä kuulijassa. Tienpidon rahat riittävät juuri ja juuri pääväylien ylläpitoon ja uusia investointeja lykätään eteenpäin.

– Huonokuntoista tietä ajellessa päivästä toiseen ei tarvitse ihmetellä katsastuksessa, että taas kaikki liikkuvat osat auton alla menevät vaihtoon. Niinhän ne menivät viime kerrallakin, totesi Hyrsynkulmalla asuva yrittäjä ja Ypäjän yrittäjien varapuheenjohtaja Heikki Santakangas viime syksyllä, kun ELY päätti poistattaa paikallistien pinnoitteen.

Teiden kunto on tällä hetkellä äärimäisen ajankohtainen asia. ELY-keskus on laatimassa tienpidon suunnitelmaa seuraaville neljälle vuodelle ja Etelä- ja Länsi-Suomelle tehdään liikenteeseen liittyvän toimenpideohjelman päivitystä.

– Hämeen Yrittäjät antaa näistä asioista lausuntoja ja kommentteja elokuun puolivälin jälkeen. Yhteyskilometrejä maakunnassa riittää ja siksi halaisimme, että yrittäjät ja kylillä asuvat ihmiset kertoisivat meille näkemyksiä ja vinkkejä, mitkä kohteet olisivat kiireellisiä ja miksi näin on. Tulemme tekemään vinkkien perusteella myös artikkeleita maakunnallisiin ja valtakunnallisiin julkaisuihin, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka kertoo.

Hämeen Yrittäjät pyytävät kommentteja verkossa 15.8. mennessä. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti voittajan valitsemaan Hämeen Yrittäjien jäsenyritykseen.

– Voittajalla riittää valittavaa 2600 yrityksen joukosta, Haukka vinkkaa.

Vastaamaan pääset tästä linkistä>>

Lue aiheeseen liittyvä juttu Hyrsynkulmalta >>