Hengityssuojaimista tuttu Lifa Air suunnittelee listautumista pörssiin. Kuva: Lifa Airin verkkosivut
28.3.2022 klo 12:44
Uutinen

Hengityssuojaimista tuttu Lifa Air suunnittelee listautumista pörssiin

Ilmanvaihtoalan yritys Lifa Air suunnittelee listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Suunnitellun osakeannin koko on alustavasti kymmenen miljoonaa euroa.

Listautumisella yhtiö hakee uutta pääomaa kasvulle, kansainvälistymiselle ja toiminnan laajentamiselle. Yhtiö tavoittelee 25–30 prosentin liikevaihdon keskimääräistä vuosittaista kasvuvauhtia.

− Kasvutavoitteemme ovat linjassa merkittävien megatrendien kanssa, ja näkemyksemme mukaan koronaviruspandemia on vain alkusysäys ilmanlaadun tärkeyden tiedostamisessa, toimitusjohtaja Vesa Mäkipää sanoo.

Mäkipään mukaan kaupungistuminen ja ilmansaasteet lisäävät tarvetta henkilökohtaiselle suojautumiselle, ja ilmanlaatuun liittyvän sääntelyn tiukentuminen voi tukea liiketoiminnan kasvua.

Lifa Airin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat ilmanpuhdistimet, hengityssuojaimet ja kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä ilmanvaihtohygieniatuotteet. Sen tuotteita on myyty yli sataan maahan.

Viime vuonna Lifa Air -konsernin liikevaihto oli 17,8 miljoonaa euroa. Kasvua kertyi roimasti, sillä vuonna 2020 liikevaihto oli 10,8 miljoonaa euroa. Yhtiön käyttökate oli viime vuonna 5,9 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 58 työntekijää.

Yhtiö perusti koronapandemian takia hengityssuojaintehtaan Suomeen. Jo aiemmin yritys valmisti hengityssuojaimia Kiinassa.

Lue myös:

Kotimainen kasvomaskivalmistaja laukoo suorat sanat Kiinan maskibisneksestä – Syöpävaarallisia kemikaaleja, hintojen dumppausta – Yrittajat.fi

Suomen suurin hengitysmaskitehdas aloittaa lähiviikkoina, sijainti on salainen – ”Teoreettinen kapasiteetti miljoona yksikköä päivässä” – Yrittajat.fi

Suomalaisyrityksen hengitysmaskit loppuivat varastosta Kiinassa: ”Kapasiteetti on pari miljoonaa viikossa” – Yrittajat.fi

Toimitus
Toimitus