Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

29.3.2023 klo 13:18
Uutinen

Hollolan vuoden nuori yrittäjä 2023

Hollolan Yrittäjät valitsi vuoden 2023 nuoreksi yrittäjäksi Nikkarin Maatilan Saara Kukkosen Hämeenkoskelta.

Nikkarin tilan ja sen suvun historia ulottuu dokumentoidusti lähes 300 vuoden taakse, luultavasti kauemmaksikin.

Saara on Helsingin Yliopistosta valmistunut agronomi, joka rohkeasti jo opiskeluaikanaan osti tilakaupalla maatilansa edeltävältä sukupolvelta vain 23 -vuotiaana. Saara alkoi kokeillen kehittää tilan tuotantoa ja teki siitä kannattavan työpaikan itselleen ja kausityöntekijöilleen.

Luomutilan pinta-ala on 50ha, mikä riittää tuotannolle, josta osa on puutarhatuotteita – parsaa ja mansikkaa – ja osa puitavia peltokasveja. Tilalla myös valmistetaan itse laadukkaita hilloja, joita voi ostaa tilamyymälästä ja kaupoista sekä SOKn Private Label herkkutuotteina. Meidän Herkku mansikkahillo valittiin parhaaksi Glorian ruoka&viini lehden mansikkahillojen makutestissä. Lisäksi tila on retki- ja matkailukohde.

Saara tutkii ja kehittää trendikkään parsan tuotantoa näillä leveysasteilla: lajikkeiden sopivuutta, työmenetelmiä ja laitteita.

Suomalaisen parsan maku ja laatu on tunnustetusti poikkeuksellisen hyvä ja maine kasvaa vuosi vuodelta. Nikkarin luomumaatila on ainoita luomuparsan tuottaja Suomessa. Luomutuotannossa Saara pitää siitä, että oman ympäristön kanssa toimitaan yhteisyössä, eikä vain käytetä sitä hyväksi tai toimita sitä vastaan.

Yrittäjänä Saara on peloton ja ennakkoluuloton kehittäjä. Se tulee kuulemma perheestä. Kaikkeen pystyy, mihin ryhtyy. Epäonnistumisia saattaa tulla, mutta niistä oppii ja ne pitävät sopivan nöyränä. Tältä naiselta onnistuu kaikki oman maatilan työt – mitä ei osata, se opetellaan.

Onnea Saara!