Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

HR-palveluiden avulla parempaa henkilöstöjohtamista ja tulosta

Työllistävissä pk-yrityksissä henkilöstöjohtamiseen liittyvät asiat ovat usein yrittäjän kontolla. Niitä hoidetaan omien töiden ohella ja mahdollisesti työpäivän jälkeen.  Usein oma ammattitaito on taas suorittavassa työssä eikä niinkään henkilöstöjohtamisen saralla. HR-johtamisessa on paljon mitä pitää osata jo työsopimuslomakkeiden teosta alkaen, mutta myös miten johtamista voidaan mitata, kehittää ja tukea.

PPY-talkissa puhutaan siitä, minkälaisia henkilöstöön ja johtamiseen liittyviä töitä yrityksillä on mahdollisuus ulkoistaa ja mitä etuja ulkoistamisella voidaan saavuttaa. Usein pk-yrityksillä ei ole mahdollisuutta palkata kokoaikaista HR-ammattilaista ja tarpeet voivat vaihdella. Sillä miten yrityksessä johdetaan henkilöstöä ja minkälaiset HR-käytännöt yrityksellä on, vaikutetaan merkittävästi yrityksessä työskentelevien ihmisten sitoutumiseen ja siihen, miten yritys pystyy houkuttelemaan uusia osaajia.

Yritys ei pysty tekemään tulosta, jos henkilöstö ei ole motivoitunutta.

Joel Niskanen, HR-asiantuntija, Humanside Oy

Nykyään usein kuulee käytettävän termiä, HRaas = Human resources as service. Ohjelmassa avataan, mitä termillä tarkoitetaan

Keskustelemassa on HR-alan ammattilaisia, Kirsti Paloniemi Henkilöstötieto Paloniemi Oy:stä sekä Joel Niskanen Humanside Oy:stä.

Kuuntele podcast täältä PPY-Talk: Ulkoistetut HR-palvelut yrityksille