3.7.2020 klo 15:36
Uutinen

Hyvällä maulla – Luovan alan yrittäjät laajensivat ravintola-alalle

Koronakriisi iski salaman lailla luoviin aloihin. Samalla se antoi tuotantoyhtiö Koski Syvärin tiimille sysäyksen testata pitkään haudutettua ideaa jonkinlaisen ravintolatoiminnan starttaamisesta.

Tuukka Kosken ja Kimmo Syvärin omistaman tuotantoyhtiön palveluksessa työskenteli entuudestaan Michelin-tason kokki ja Koskella itsellään oli juuret ravintola-alalla. Yrityksellä oli myös valmiit tilat ravintolatasoisen ruuan valmistukseen, koska iso osa mainosprojekteista liittyi ruokaan ja juomaan.​ ​Takana oli lisäksi pitkä kehitystyö ravintola-alan The Platform -tilauspalvelun parissa Ravintola Inarin kanssa.​ Kaikki ainekset olivat kasassa.

– Tämä kriisi ja haasteet tulivat meille vähän kuin Manulle illallinen. Vaikka aluksi kriisi ahdisti, aika nopeasti se pakotti meidät miettimään, mitä kaikkea on mahdollista tehdä. Kaikessa ikävyydessään kriisi voi olla eri aloilla monen uuden innovaation alku, Koski toteaa.

Luovan alan yrittäjät Kimmo Syväri (vas.) ja Tuukka Koski ottivat korona-ajan mahdollisuutena kokeilla pitkään hauduteltuja ideoita.

Uuden aluevaltauksen tavoitteena ei kuitenkaan ole kilpailla ruokaa kuljettavien yritysten tai ihan kaikkien ravintoloiden kanssa. The Platformin konsepti perustuu fine dining -ruokaan ja ravintolaelämyksen välittämiseen kotioloihin. Annokset lähtevät ravintoloista​ viimeistelyä vaille valmiina ja mukaan saa halutessaan vaikka viinisuositukset ja pöydän kattausvinkit kukkineen.

Yrittäjyydessä Koskea ja Syväriä kiehtoo vapaus, mutta antoisinta on ollut työllistäminen ja hyvän tiimin kerääminen yhteisen vision ympärille. Uuden toiminnan avulla yritys säästi työpaikkoja ja välttyi lomautuksilta. Samalla tiimi on ilahduttanut monia hyvällä ruualla.

Valokuvausalalle miehiä veti tarinankerronta ja estetiikka. Paras hetki työssä on se, kun valmis projekti herättää tunteita – saa nauramaan tai vaikka herkistää kyyneliin.

– Erityisesti näin kriisin keskellä toivoisi itkua mieluummin onnesta kuin vaikka taloudellisesta epävarmuudesta.


KUKA Tuukka Koski ja Kimmo Syväri ovat luovan alan yrittäjiä, jotka laajensivat ravintola-alalle.

YRITYS Koski Syväri on valokuvaukseen ja liikkuvaan kuvaan erikoistunut tuotanto- ja mainosyhtiö, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Perustajien Tuukka Kosken ja Kimmo Syvärin lisäksi yrityksen osakkaana on Osmo Puuperä. Yritys työllistää 16 työntekijää. Ravintolan keittiömestarina toimii Iikka Johansson.

PERUSTETTU 2013

MITÄ SEURAAVAKSI Yrittäjät toivovat, että The Platform saadaan polkaistua seuraavalle tasolle.


Teksti ja kuva: Jaana Tihtonen

Juttu on julkaistu alun perin Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin -jäsenlehden numerossa 2/2020 (ilmestynyt toukokuussa 2020). Lue koko lehti Issuu-palvelussa.

Muita kiinnostavia aiheita