Janakkalan Yrittäjien hallitus kaudelle 2023-2024. Kuvassa vasemmalta: Marinka Wuorenmaa, Antti Rantatorikka, Jussi Hietala, Pauli Gäddala, Juha Ketola ja Janna Sauso. Kuvasta puuttuu hallituksen jäsen Niina Kivirasi.
9.1.2023 klo 14:23
Uutinen

Janakkalan Yrittäjät ehdokkaana Vuoden 2022 paikallisyhdistykseksi

Janakkalan Yrittäjät on ehdolla kategoriassa 200–499 jäsentä neljän muun paikallisyhdistysten kanssa kanssa, joita ovat Heinola, Kouvola, Nokia ja Ulvila.

Lähes 400 Yrittäjien paikallisyhdistystä tekevät aktiivista työtä parantaakseen monin eri tavoin yrittäjän arkea. Vuoden 2022 paikallisyhdistys valitaan neljässä eri kategoriassa jäsenmäärän perusteella. Eri kokoluokkien kategorioissa arvioitavia asioita ovat mm. vaikuttaminen, jäsenten saama hyöty, viestintä ja järjestötoiminta.

Kysyimme Janakkalan Yrittäjien puheenjohtajilta Petra Pulkkiselta (pj. 2022 loppuun asti) ja Jussi Hietalalta (pj. alkaen 2023), missä on onnistuttu ja miten yhteistoimintaa tullaan kehittämään.

Petra Pulkkinen

Paikallisyhdistyksen tuki jäsenille on moninaista. Missä mielestänne Janakkalassa on onnistuttu?
Erityisesti mahdollistamisessa. Tapahtumissa, koulutuksissa ja epämuodollisissa tilaisuuksissa on monta tasoa: verkostoituminen, yrittäjän tietotaidon kasvattaminen sekä yritysten näkyvyyden lisääminen. Jäsenyrityksen on hyvä ottaa näistä mahdollisimman paljon irti.  Olemme myös onnistuneet yhteistyössä kunnan kanssa. Tällä on varmasti vaikutusta yritysten väliseen yhteistyöhön ja matalan kynnyksen palveluihin kunnassa, mainitsee Petra Pulkkinen

Mistä löytyy kannustus ja motivaatio, millä jäseniä ja luottamushenkilöitä on saatu aktivoitua tekemään yhteisiä asioita vielä pitkän yrittäjäpäivän päälle?
Yrittäjäjärjestön ja etenkin paikallisyhdistyksen rooli kunnan elinvoimaisuudessa on merkittävä. Luottamushenkilönä on todellakin mahdollisuus vaikuttaa yritysilmapiiriin ja niihin toimintaedellytyksiin, joita jokainen yrittäjä kotikunnaltaan toivoo. Ja kuinka mukavaa onkaan tehdä yhdessä vaikutustyötä – se tuo ystäviä ja iloa elämään, hehkuttaa Pulkkinen.

Tekemisistä on viestitty aktiivisesti ja tämä on varmasti innoittanut uusiakin aktiiveja mukaan järjestämään tapahtumia sekä innostumaan vaikuttamistyöstä.  Pulkkinen ja Hietala nyökyttelevät, että hallituksen työskentely on parhaimmillaan kuten Janakkalassa: jokainen saa jakaa omaa osaamistaan yhteisen tavoitteen – elinvoiman edistämisen – eteen.
– Työnjako pitää olla toimiva ja jokainen kantaa vastuuta. Tekeminen ei saa jäädä yhden tai kahden ihmisen harteille, kun kaikki teemme tätä oman työmme ohella, jatkaa Jussi Hietala.

Mitkä ovat Janakkalan Yrittäjien vuoden 2023 johtotähtiä?
Tänä vuonna panostetaan matalan kynnyksen yhteydenpitoon ja verkostoitumiseen jäsenten kanssa. Se tarkoittaa mm. säännöllisiä aamukahveja, afterworkeja ym. tapaamisia. Koulutukset pyörivät myös aktiivisesti. Oppilaitosyhteistyötä aktivoidaan ja siten luodaan kontakteja nuoriin. Isompina tapahtumina tulossa Janakkala Go, yrittäjäristeily ja keväällä yksi isompi tapahtuma jäsenille. Mielellään toteutamme asioita myös yhdessä muiden yhdistysten kanssa, vinkkaa Hietala.

Janakkala oli finalistien joukossa omassa kategoriassaan myös vuonna 2019. Vuoden paikallisyhdistykset julkistetaan ja palkitaan Vaikuttajafoorumissa perjantaina 3.2.2023 Lappeenrannassa. Voittajat eivät saa ennakkoon tietoa voitostaan.

VUODEN PAIKALLISYHDISTYS -EHDOKKAAT ERI SARJOISSA

Alle 100 jäsentä (aakkosjärjestyksessä)

 1. Honkajoen Yrittäjät, Satakunnan Yrittäjät
 2. Juuan Yrittäjät, Pohjois-Karjalan Yrittäjät
 3. Luopioisten Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjät
 4. Parikkalan Yrittäjät, Etelä-Karjalan Yrittäjät
 5. Puumalan Yrittäjät, Etelä-Savon Yrittäjät

100–200 jäsentä (aakkosjärjestyksessä)

 1. Isonkyrön Yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
 2. Juvan Yrittäjät, Etelä-Savon Yrittäjät
 3. Kontiolahden Yrittäjät ry, Pohjois-Karjalan Yrittäjät
 4. Muhoksen Yrittäjät ry, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
 5. Ruokolahden Yrittäjät, Etelä-Karjalan Yrittäjät

201–499 jäsentä (aakkosjärjestyksessä)

 1. Heinolan Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät
 2. Janakkalan Yrittäjät, Hämeen Yrittäjät
 3. Kouvolan Yrittäjät, Kymen Yrittäjät
 4. Nokian Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjät
 5. Ulvilan Yrittäjät, Satakunnan Yrittäjät

Vähintään 500 jäsentä (aakkosjärjestyksessä)

 1. Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsinki, Helsingin Yrittäjät
 2. Kuopion Yrittäjät, Savon Yrittäjät
 3. Porvoon Yrittäjät, Uudenmaan Yrittäjät
 4. Seinäjoen Yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
 5. Turun Yrittäjät, Varsinais-Suomen Yrittäjät

Vuoden toimialajärjestö (aakkosjärjestyksessä)

 1. Erikoiskaupan liitto Etu
 2. Lääkäripalveluyritykset LPY
 3. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL
 4. Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten Yhdistys SKY
 5. Suomen Kuntoutusyrittäjät