11.6.2020 klo 06:02
Uutinen

Janakkalan yrityspalvelut rankattiin maakunnan parhaaksi

Janakkalassa on ollut hyvä tekemisen meininki jo jonkin aikaa. Yrittäjien paikallisyhdistys oli keväällä valtakunnallisessa finaalissa kisaamassa Suomen Yrittäjien vuoden paikallisyhdistystittelistä. Nyt vuorostaan kunnan yrityspalvelut rankattiin maakunnan ykköseksi.

Aktiivisuus näkyy jo kyselyyn vastaamisessa. Kymmenisen prosenttia kunnan yrityksistä antoi palautteen kotikuntansa toiminnasta. Vastausmäärä oli suhteellisesti koko maakunnan korkein ja isojen kuntien kokoluokassa myös valtakunnallisesti erittäin hyvä.

Aktiivisuuden lisäksi yrittäjien vastaukset henkivät tyytyväisyyttä: janakkalalaiset yrittäjät rankkasivat yrityspalvelunsa maakunnan ykköseksi. Yhteistyö on onnistumisen yllätyksetön, mutta takuuvarma resepti.

– Valtuusto hyväksyi tasan vuosi sitten uuden elinvoimaohjelman, jonka toteutusta olemme tehneet uudella porukalla. Tekeminen on ollut laajapohjaista ja osallistavaa sekä tavoitteena on jatkuva oppiminen. Kaiken taustalla on kunnan strategiset valinnat, joihin yrittäjyys ja työpaikat keskeisesti kuuluvat, toteaa Janakkalan kunnan elinvoimapäällikkö Ismo Holstila.

Tulokset otettiin myönteisesti yllättyneinä vastaan myös Janakkalan Yrittäjissä. Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Petra Pulkkinen uskoo myös suuren vastaajamäärän kertovan, että suunta on oikea.

– Tätä kehitystä tulee jatkaa, kunnan kannattaa kuunnella yrittäjien palautteita ja reagoida niihin. Samalla täytyy kiittää Janakkalan kuntaa siitä, että täällä on resursoitu vahvasti asiaan. Rohkaisenkin paikallisia yrittäjiä käyttämään meidän laadukkaita, yritystalo Veturin palveluita, Pulkkinen kiteyttää.

Janakkalassa on ollut vahva tekemisen meininki. Yrittäjien paikallisyhdistys oli finaalissa kisaamassa vuoden paikallisyhdistystittelistä aikaisemmin keväällä. Aktiivisuus on kasvanut ja tässäkin kyselyssä kunnan yrittäjät olivat suhteellisesti koko maakunnan ahkerimpia vastaajia. He olivat myös maakunnan tyytyväisimpiä paikallisiin yrityspalveluihin.

Lue myös