26.1.2022 klo 12:28
Uutinen

Järjestäjän vinkit yritystreffien osallistujalle: heittäydy rohkeasti treffihetkeen

Uudenmaan Yrittäjät järjestää yritystreffejä ympäri vuoden, ja ensimmäiset niistä ovat jo parin viikon päästä helmikuussa. Yritystreffeillä toimimisessa kannattaa kolme kovaa koota; kysy, kiinnostu ja kuuntele. Jokaisella meistä on halu ja tarve tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Treffihetki on onnistunut, kun saa kokea toisen olevan läsnä juuri sinun asiallesi.

Yritystreffit ovat kahden yrittäjän keskinäinen kohtaaminen, jonka tavoitteena on luoda aito kontakti uuteen ihmiseen. Yritystreffeillä luodaan verkostoa, myös tulevia tarpeita silmällä pitäen. Usein treffeillä syntyy kauppaa, uusia diilejä ja ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin.

Ratkaisu ei aina ole välitön. Joskus se löytyy treffikumppanisi lähiverkostosta. Siksi treffihetkeen antautuminen rohkeasti, avoimesti ja uteliaasti on aina enemmän kuin 1+1=2.

Avoin ja utelias mieli toimii aina

Hyvä treffikumppani on kiinnostunut kohtaamaan uuden ihmisen. Valmistaudu kohtaamiseen tutustumalla, edes nopealla vilkaisulla, hänen treffiprofiiliinsa. Ehkä sinulla on jo jokin kysymys mielessäsi?

Osallistu tapaamiseen avoimin odotuksin. Kuuntele herkällä korvalla ilman valmiiksi pureskeltuja ennakkoluuloja. Kuunneltuasi mieleesi herää monenlaista. Kysy rohkeasti lisää, tarkenna, jos jokin jäi epäselväksi.

Jos tarve ei ole ajankohtainen juuri nyt, mutta kohtaamasi aihe, asia, tai yksilö puhuttelee sinua, ota yhteystiedot talteen tai verkostoidu LinkedInin kautta.

Hissipuhetta voi hyödyntää eri tarkoituksiin

Treffit ovat vastavuoroiset. Valmistaudu omaan osuuteesi työstämällä tiivis esittelypuhe. Tätä kertaalleen ajatuksella rakentamaasi hissipuhetta voit muokata tarpeen mukaan eri tilanteisiin ja kanaviin. Voit hyödyntää sitä myös yrityksesi verkkosivuilla tai vaikka somesisällöissä. Ehkä se taipuisi lyhyeksi esittelyvideoksikin?

Rohkealla palveluasenteella

Mitä haluaisit kuulla uudesta tapaamastasi henkilöstä ja hänen yrityksestään? Kerro nämä asiat itsestäsi ja yrityksestäsi tiiviisti toisen aikaa kunnioittaen. Ota valmisteluun mukaan rohkea palveluasenne. Kerro missä olet hyvä, missä sinä osaat auttaa, millaisia ratkaisuja, ideoita ja vinkkejä voit tarjota treffikumppanillesi.

Mieti myös, millä erotut ja jätät treffikumppanille muistijäljen itsestäsi. Joskus maksutta tarjottu vinkki voi olla se, joka myöhemmin palaa kotipesään kultakimpaleena.

Hyödynnä myös yhteinen alusta

Kahdenkeskisten treffihetkien lisäksi verkkoyritystreffeillä on yhteinen alusta, jolla osallistujat ovat paikalla ajoittain, kun omassa treffikalenterissa on taukoja. Hyödynnä yhteisen alustan mahdollisuudet! Alusta on oivallinen tilaisuus päästä harjoittelemaan omaa myyntipuhetta ja löytää yllättäviäkin kontakteja. Voit sopia pikatreffejä vielä itse tapahtumassa.

Seikkaile mukaan seuraaville Pohjois-Pohjanmaan ja Uudenmaan Yrittäjien yhteisille yritystreffeille 10.2. Ilmoittautumaan pääset tästä.