18.12.2018 klo 15:59
Uutinen

Kaksi lappeenrantalaisyritystä mukaan Suomen Yrittäjien pörssivalmennukseen

365 päivässä pörssiin -valmennusohjelmassa pk-yrityksiä autetaan valmistautumaan listautumaan Helsingin pörssiin Nasdaq First North -markkinapaikalle. Suomen Yrittäjien ja Finnveran tarjoamaan valmennukseen ilmoittautui 34 yritystä. Näistä kaksi on Lappeenrannasta, Finnos Oy ja Mevea Oy. Tällä hetkellä listalla on alle 30 yritystä, eli sparrattavien joukko on iso.

– Mukaan valittiin yrityksiä, joilla on halu ja mahdollisuus kasvaa ja motivaatio nostaa valmiuksia listautua, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai sanoo.

Koulutusohjelma alkaa tammikuussa ja jatkuu koko vuoden. Yritykset saavat tietoa esimerkiksi tilinpäätöksistä ja listautuneen yrityksen talousinformaatiosta, hallitustyöskentelystä, rahoituksesta, sijoittajaviestinnästä sekä pörssiyhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan rooleista.

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtajan Petri Roinisen mukaan listautumisesta voi olla hyötyä pk-yritykselle esimerkiksi siinä, että brändin luotettavuus vahvistuu. Listautumisen hyödyt voivat olla monet. Yhdelle se on kasvun rahoitus, toiselle omistuksen likviditeetti, kolmannelle osakkeen käyttö yrityskaupoissa, neljännelle brändin vahvistuminen, Roininen sanoo.

– Olen myös erittäin iloinen, että saimme 365-ohjelmaan mukaan maan ykkösrivin osaajat valmentamaan kasvuyrityksiä.

Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari iloitsee myös, koska mukaan valittiin kaksi nousujohteessa olevaa yritystä Lappeenrannasta. Finnos Oy ja Mevea Oy ovat molemmat vahvasti Lappeenrannan teknillisen yliopiston osaamiseen pohjautuvia kasvuyrityksiä, joille valmennusohjelma tarjoaa mahdollisuuden hypätä uudelle tasolle.

– Mevean fokus on aina ollut teknologiassa ja nyt tarjoutui hyvä mahdollisuus saada oppia yrityksen talouskehitykseen, kommentoi toimitusjohtaja Tero Eskola Mevean kiinnostusta valmennukseen.

– Koen, että tämä ohjelma tarjoaa työkalut, joilla yrityksen rakenteet ja prosessit saavat uutta ryhtiä ja suuntaa. Erilaiset tavat kasvaa ovat aina tervetulleita, toimitusjohtaja Jere Heikkinen kertoo Finnoksen tulevaisuuden näkymistä.

Lisätietoja:
kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja Petri Roininen, p. 040 761 9669
verkostopäällikkö Aicha Manai, Suomen Yrittäjät, p. 044 555 3220
toimitusjohtaja Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 0400 551435

Avaa pop-up -ikkuna