Kangasalan palkitut kuvassa
Kuva: Ilkka Ranta-aho
9.12.2023 klo 22:18
Uutinen

Kangasala palkittiin työelämätaidoista ja yrittäjyyskasvatuksesta esi- ja perusopetuksessa

Kangasala palkittiin 4.12.2023 Tärkeissä töissä -gaalassa viidestä eri kehittämisteostateosta, joista yksi liittyi työelämätaitoihin ja yrittäjyyskasvatukseen. Pirkanmaalta myös Lempäälä, Tampere, Ylöjärvi sekä alueella toimiva SASKY koulutuskuntayhtymä keräsivät kehittämistekopalkintoja eri toimialoilta.

Tekojen tori on alusta, jonne kerätään kuntaorganisaatioiden ja hyvinvointialueiden isoja ja pieniä kehittämistekoja. Tekojen torilla voi kertoa oman työpaikan kehittämistyöstä eli siitä, miten toimintatapoja tai palveluja on uudistettu, kehitetty ja parannettu. Tärkeissä töissä -gaalassa 4.12.2023 palkittiin innostavia ja vaikuttavia kehittämistekoja eri toimialoilta ja eri puolilta Suomea. Syksyn Tekojen tori -kampanja tuotti tänä vuonna ennätystuloksen, lähes 250 uutta kehittämiskuvausta eri ammattialoilta ja teemoista, kaikkiaan 59 organisaatiosta.

Pirkanmaalta Kangasala palkittiin työelämätaidoista ja yrittäjyyskasvatuksesta esi- ja perusopetuksessa. Palkitsemisen kohteena olevan työelämätaitojen ja yrittäjyyskasvatuksen suunnitelman tavoitteena oli rakentaa yhtenäistä yrittäjyyskasvatuksen polkua varhaiskasvatuksesta perusopetuksen kautta toiselle asteelle. Suunnitelmatyössä koulujen henkilökunta on verkostoinut eri oppilaitosten välillä ja hyviksi todettuja käytänteitä on voitu jakaa joustavammin.

Yrittäjyyskasvatus opettaa tärkeitä taitoja, joista on hyötyä jokapäiväisessä elämässä, vaikka yrittäjyys ei lukeutuisikaan tulevaisuuden urapolkuun. Yrittäjyyskasvatukseen kuuluu muun muassa yrittäjämäisen toiminnan vahvistaminen sekä oman osaamisen tunnistaminen.

SASKY koulutuskuntayhtymä palkittiin Perehtynyt työpaikkaohjaaja -osaamismerkistöstä. Osaamismerkistön avulla työpaikkaohjaajaksi kouluttautumista yhdenmukaistettiin, osaamisen hankkimisesta ja sen osoittamisesta tehtiin helppoa, aikaan ja paikkaan sitoutumatonta. Muihin palkittuihin kehittämistekoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Onnea palkituille!

Teksti: Elina Purho