5.6.2017 klo 13:46
Uutinen

Kankaanpäässä pöhisee – Katoton kauppakeskus elävöityy

Yrittäjien vahva yhteistyö, uudet ideat ja toripäiviin panostaminen tuovat väriä Kankaanpään keskustaan.

– Päämääränä on koota väki keskustaan ja vauhdittaa myyntiä, kiteyttää Hyvät Kaupat Kankaanpäästä -yhteyshenkilö Elina Mesiniemi.

Kesäkampanja käynnistyi 20. toukokuuta, jolloin oli ensimmäinen lauantaitori. Perinteinen torstain toripäivä säilyy omalla paikallaan, mutta syyskuun 9:een asti palvelee myös lauantain kesätori.

– Toiveena on saada kesäkampanjaan mukaan sata yritystä Suomen juhlavuoden kunniaksi, Mesiniemi heittää.

Toripäiviin on suunniteltu mukavaa ja monipuolista ohjelmaa.

– Olemme saaneet mukaan paikallisia yhdistyksiä, seuroja ja oppilaitoksia, jotka omalta osaltaan tuottavat esiintyjiä toripäivää vauhdittamaan ja värittämään.

– Kankaanpäässä kivijalkaliiketilojen tyhjeneminen on saatu mukavasti taitettua ja uusia yrittäjiä saatu torin varteen. Yrittäjäjärjestön yksimielinen tahtotila on saada torille elämää kaikkina vuodenaikoina. Pelkkä parkkipaikka ei hyödytä ketään, Elina Mesiniemi tietää.

Kankaanpään kivijalkayrittäjät järjestivät yhdessä muuttumisleikin. Elina Mesiniemi valitsi Kankaanpään Kemikalion laajasta valikoimasta täydelliset asusteet juhla-asuun. Kuva: Veera Korhonen.

Yrittäjät tekevät töitä viestinnän ja näkyvyyden parantamiseksi

– Kankaanpään Seudun kanssa yhteistyöllä on pitkät ja toimivat perinteet. Teemme nyt mielenkiintoista Muuttumisleikkiä, jossa nuoren perheenäidin elämäntapamuutosta seurataan netissä ja lehden sivuilla. Muuttumisleikin mahdollistajia ovat paikalliset yrittäjät, jotka osallistuvat leikkiin omalla panoksellaan: kuntosali auttaa painon pudotuksessa ja kunnon kohotuksessa, look uudistuu esimerkiksi kampaajien, vaateliikkeiden, kosmetologien, jalkahoitajien ja kenkäkauppiaiden yhteispanostuksella.

Muodonmuutoksen tulokset esitellään lauantaitorin muotinäytöksessä 8. heinäkuuta.

Perinteinen Hörhiäiset 26. elokuuta saa tänä vuonna Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi mukavan lisätapahtuman.

– Festivaalin yhteydessä vietetään Herkutellaan-päivää, joka tarjoaa nautintoja hyvän ruoan ystäville.

ShowHau RoadShow –tapahtuma tulee Kankaanpäähän 3. kesäkuuta. Roadshow-kiertueella kuvataan ShowHau televisio-ohjelmaa. Loppukesällä säpinää tuovat Vauhdin Festivaali 12. elokuuta ja Skoda Cup -maantiepyöräily 9. syyskuuta.

Toimiva yhteistyö kantaa hedelmää

Kankaanpään Yrittäjät panostaa toimivaan yhteistyöhön monella taholla, myös naapurikuntien kanssa. Yhteistyö ruokkii ja poikii uusia ideoita. Vuoropuhelu kaupungin kanssa on välitöntä ja säännöllistä.

– Juomme yhteiset aamukahvit joka kuukauden ensimmäisenä torstaina. Aamutuokiossa jutellaan ajankohtaisista asioista epävirallisen leppoisissa tunnelmissa. Kaupunki on yrittäjäjärjestölle hyvä ja toimiva yhteistyökumppani, Mesiniemi kertoo.

Teksti: Maiju Junko