14.4.2020 klo 09:09
Uutinen

Kanta-Hämeen seuranta: Katso milloin voit hakea tukea ja miten se tapahtuu

Hämeen Yrittäjät avasi maanantaina reaaliaikaisen seurannan maakunnan yksinyrittäjätuesta. Kunnat ovat lupailleet tuen aukeamista kuluvan viikon aikana, nopeimmat jo tiistaina.

Oikean tiedon ja linkin löytäminen voi olla hankalaa. Hämeen Yrittäjät testasi kuntien sivuja pääsiäisen aikana ja tulokseksi tuli kouluarvosanoin tyydyttävä 8+. Kouluavustajakin (tekoäly) oli paikalla, mutta yksin jätettynä botti tarjoili vastauksena ratkaisuja varhaiskasvatukseen. Siksi koostimme sivun, josta pääset suoraan oikeaan tietoon kuntasi yksinyrittäjätuesta.

Kuntakohtainen tilannekuva ja linkit tästä >>

Riihimäen seutu ensimmäisenä liikkeelle

Riihimäen seudun kuntien verkkosivut lupailivat haun aukeavan heti pääsiäisen jälkeen. Hausjärven, Lopen ja Riihimäen verkkosivuilta löytyy yhtenäisenä palvelulupauksena, että ohjeet ja hakulomakkeet julkaistaan tiistaina 14.4. (edit klo 13.30 Kaikkien kolmen kunnan haut ovat avautuneet)

Hämeenlinnassa oltiin varovaisempia ja kerrottiin, että haku pyritään aukaisemaan viikolla 16 eli käytännössä perjantaihin 17.4. mennessä. Hattulassa puolestaan kunnanhallitus käsittelee asiaa ensin kokouksessaan tiistaina 14.4. ja pohtii ensin toimivaltuuksia. Hämeen Yrittäjien saaman tiedon mukaan Janakkalassa virkamiehet käsittelevät tuen hakemista sisäisessä palaverissa tiistaina kello 10.00, jonka jälkeen asiassa saataneen lisätietoa.

Forssan seudulla tuen hakemiselle tulee yhteinen linkki Forssan Yrityskehitys Oy:n verkkosivuille. Seudun tavoitteena on saada linkki auki viimeistään perjantaina 17.4.

Lue myös:

Yksinyrittäjätuki lyhyesti:

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välillä.

Muita kiinnostavia aiheita