Sulkemiskorvaus ja kustannustuen kuudes kierros ovat osa samaa pakettia. Niitä kuitenkin haetaan erikseen. Kuva: Getty Images
23.2.2022 klo 07:00
Uutinen

Kenelle sulkemiskorvausta maksetaan? Entä kuka voi saada kustannustukea? – Maksuttomat infot tarjoavat tietoa yrittäjille

Sulkemiskorvaus ja kustannustuen kuudes kierros askarruttavat yrittäjiä. Lisätietoa on luvassa maksuttomissa netti-infoissa maalis- ja huhtikuussa.

Valtiokonttorista kerrottiin Yrittäjämedioille helmikuun alussa, että sulkemiskorvauksen haku alkaa aikaisintaan maaliskuun lopussa.

– Meillä on valmistelut käynnissä ja kaikki sen suhteen hyvällä mallilla. Aikaisempien hakujen kohdalla olemme nähneet, että vaikka lain voimaantulo olisi viivästynyt, olemme saaneet haun nopeasti käyntiin, Valtiokonttorista kerrottiin helmikuun alussa.

Suomen Yrittäjät ja Valtiokonttori järjestävät 14. maaliskuuta kello 11–12 kaikille avoimen ja maksuttoman tietoiskun hakuun tulossa olevasta sulkemiskorvauksesta. Tietoiskun aikana saa vastauksia muun muassa siihen, kuka tukea voi saada, mitkä ovat hakukriteerit ja mihin tukea voi saada. Voit ilmoittautua mukaan täällä.

Kustannustuen kuudes kierros on osa samaa pakettia kuin sulkemiskorvauskin. Vaikka sulkemiskorvaus ja kustannustuki ovat samassa laissa, niitä haetaan erikseen.

Suomen Yrittäjät on pitänyt kustannustuen kuudennen kierroksen ehtoja osin syrjivinä muun muassa matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan kohdalla.

Suomen Yrittäjät ja Valtiokonttori järjestävät myös kustannustuen kuudennesta kierroksesta avoimen ja maksuttoman netti-infon. 6. huhtikuuta kello 9.30–10.30 järjestettävässä tietoiskussa kerrotaan, kuka tukea voi saada, millaisin kriteerein ja mihin tarkoitukseen. Voit ilmoittautua mukaan täältä.

Toimitus
Toimitus