15.4.2020 klo 15:08
Uutinen

Koronarahoituksen hakemusten määrä jatkaa kasvuaan – ELY-keskuksilta jo 1300 päätöstä ja BF:ltä 6200 kappaletta

ELY-keskuksen koronarahoitusta on aamuun mennessä haettu noin 12 250 kertaa ja päätöksiä on tehty noin 1300 kappaletta. Business Finlandiin on tullut 18 770 hakemusta ja päätöksiä on tehty noin 6200 kappaletta.

ELY-keskukset tekivät ensimmäiset päätökset 7. huhtikuuta, joten tahti on ollut ripeä. ELY-keskukset suuntaavat rahoitusta yrityksille, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä avustuksen jättöhetkellä ja Business Finland rahoittaa tätä suurempia yrityksiä. Yksinyrittäjät voivat hakea toimintatukea omasta kunnastaan.

ELY-keskukset olivat 15.huhtikuuta klo 9 mennessä jakaneet koronarahoitusta lähes 15,1 miljoonan edestä. Ely-keskus on laatinut yksityiskohtaiset ohjeet yritysten kehittämisavustusten hakemiseen koronaviruksen aiheuttamassa markkinahäiriötilanteessa. Lue ELY:n ohjeistus.

Asiointipalvelun käyttöön vaaditaan vahva tunnistautuminen ja suomalainen henkilötunnus. Yrityksen tai yhteisön edustaminen vaatii Suomi.fi-tunnukset.

Business Finland: Hakijoista 60 prosenttia on uusia asiakkaita – Hylky noin 20 prosentille

Business Finlandin mukaan hakemusten määrä jatkaa kasvamistaan. Business Finlandille on tullut yhteensä 18 770 hakemusta. Päätöksiä on tehty noin 6200 kappaletta ja avustuksia on jaettu noin 171 miljoonaa euroa. Rahoitettujen hankkeiden keskikoko on noin 35 000 euroa.

Pääsiäisen alla Business Finlandin hylkäysprosentti oli noin 20 prosenttia. Organisaation viestinnän mukaan BF:ssä ollaan muodostamassa kokonaisvaltaisempaa kuvaa hylkäämisistä, eikä niistä tässä vaiheessa pystytä kertomaan tarkemmin.

Business Finlandin mukaan hakijoista noin 60 prosenttia on alle kymmenen henkilön yrityksiä ja noin kolmannes on alle 50 henkilön yrityksiä. Business Finland on innovaatiorahoituksen ja kansainvälisten palveluiden julkinen toimija.

– Näillä pienillä yrityksillä on aidosti huoli tulevasta ja puskurit liiketoiminnan laskiessa ovat vähäiset. Hakijoista kokonaan uusia asiakkaita on noin 60 prosenttia. Hakemuksia on tullut hyvin laajasti eri toimialoilta, kertoo Business Finland.

Suoraa tukea on luvattu yrityksille noin 1,6 miljardia. Sitä jaetaan Business Finlandin, Ely-keskusten ja kuntien kautta.

Lue lisää: Yrittäjä, tässä ohjeistus yritystukien hakemiseen koronakriisissä – ”Ohjeet ovat vaihdelleet pitkin matkaa. Nyt toivottavasti vakiintunut käytäntö”

toimitus (at) yrittajat.fi