1.2.2022 klo 15:28
Uutinen

Kuntabarometri mittaa kuntien yrittäjämyönteisyyttä – vastaa kyselyyn ja kerro mielipiteesi

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä.

Järjestö kartoittaa yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista joka toinen vuosi.

– Kyselyn tulokset tukevat paikallista vaikuttamistyötä. Kysely on työväline, jonka avulla kunta pääsee kiinni yrityspalvelujensa kehityskohtiin. Kannustan kaikkia uusmaalaisia yrittäjiä kertomaan mielipiteensä, kehottaa Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto.

Vertaile kuntien ja kilpailuta sijaintisi 

Nyt tulosten raportointi uudistuu ja vertailumahdollisuudet paranevat. Jatkossa kuka tahansa voi avoimesti verkossa vertailla valitsemiensa kuntien tuloksia keskenään kysymyskohtaisesti. Näin käyttäjä pystyy rankkaamaan parhaiten menestyneet kunnat esimerkiksi julkisia hankintoja käsittelevissä kysymyksissä. 

–  Vertailumahdollisuus naapurikuntaan tai toiseen maakuntaan on hyvä kehityksen moottori yrityspalveluiden kehittämiselle, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Kyselyn vastausaika 1.2. – 31.3.2022. Kyselyn tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 18.5.2022. Kyselyn toteuttaa Iro Research Oy ja se lähetetään suoraan tutkimusluvan antaneiden jäsenten sähköpostiin. 

Vuoden 2020 Kuntabarometrissä Uudenmaan Yrittäjien alueella yrittäjät arvioivat  yritysmyönteisimmäksi kunniksi Inkoon, Keravan ja Mäntsälän ja Myrskylän. Valtakunnan tuloksissa kuntakokoluokan mukaisesti kärkisijoille arvioitiin Seinäjoki, Kärsämäki ja Lieto.

Vastaa kyselyyn tästä >>