15.2.2019 klo 09:33
Uutinen

Kv-talentit kohtaavat pk-yritysten projektitarpeet

Kansainvälisen liiketoiminnan projektitukea yrityksille

Teksti ja kuvat: Sanna Sassi/UY

12 yritystä Uudenmaan alueelta kohtasi 12 kansainvälistä talenttia Leppävaarassa järjestetyssä matching-tilaisuudessa ystävänpäivän kynnyksellä 13.2. Ensimmäistä kertaa kokeillussa tapahtumakonseptissa yritykset pääsivät kahden minuutin esittelyllään kertomaan toiminnastaan ja millaiseen projektiin ovat hakemassa osaamista.

Useimmat yrityksistä kaipasivat tukea ja näkemystä priorisointiin, mitkä digikanavat soveltuisivat juuri heille parhaiten, millaiset verkkosivut palvelisivat heitä parhaiten, ja miten tavoittaa halutun kohdemaan markkinat.

Yritysten pitchausten jälkeen kukin yritys kohtasi muutaman minuutin ajan talentin kanssa, jolloin vajaassa tunnissa päästiin tutustumaan kahdentoista taitajan tarjoamaan osaamiseen. Paikallaolleiden talenttien osaaminen keskittyi erityisesti digiosaamiseen, jonka lisäksi tarjolla oli kieli- ja yrityskulttuuriosaamista Venäjältä, Kiinasta, Saksasta, Turkista, Afrikasta ja Puolasta. Tilaisuuden päätteeksi jatkettiin vapaata keskustelua ja useat yrityksistä varasivat ajan tunnin mittaiseen yksilölliseen kohtaamiseen. Jatkotapaamiseen osallistuu yrityksen ja talentin lisäksi myös digicoach, jonka avulla projektin yhteistyö on helppo käynnistää.

Tapahtuman ja mahdollisuuden pk-yritysten kv- ja digiprojektien toteutuksiin maksuttomasti talentin avulla tarjoaa Kansainväliseen kasvuun digitaalisin työkaluin (E2eB) -hanke. Hanke on käynnissä 2/2020 asti ja mukaan mahtuu vielä lisää yritysprojekteja.

Tutustu lisää ja hae mukaan. Aiheesta lisätietoja tarjolla myös Uudenmaan Yrittäjien kevään Y-treffeillä. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Salonkiravintola Neilikka, Heidi Vanhatalo: ”Aasialaisia matkailijoita tavoiteltaessa ideaalista olisi löytää kohdemaasta oikeat tahot, vaikkapa toimistot, jotka myyvät matkakokonaisuuksia. Kun asiakas on saapunut Suomeen, ollaan matkan ohjelman suhteen jo myöhässä.”

Tanstore.fi, Jarmo Immonen: ”Tapahtuman konsepti on hyvä. Oma hyvä valmistautuminen ja rajaus, mitä on tulossa hakemaan, on tärkeää, jotta yhteistyöstä voi saada parhaan mahdollisen. Yrittäjällä ei ole liikaa ylimääräistä aikaa, vaan sitä odottaa, että päästään heti itse työhön käsiksi. ”

Ostoskortteli.fi, Antti Koskinen: ”Välttämättä tärkeintä ei ole se, mitä ihminen osaa, vaan se, että persoona osuu. Meidän toiveenamme on saada yritykset systemaattisesti löytämään verkkoportaalimme tarjoama palvelu. Kun konsepti on Suomessa testattu ja toimivaksi todettu, meillä on halua laajentaa toiminta myös kv-markkinoille.”