16.12.2021 klo 10:10
Uutinen

Lapin Yrittäjistä useita yrittäjävaikuttajia Suomen Yrittäjien valiokuntiin ja verkostoihin kaudelle 2022–2023

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi valiokuntiin, verkostojen johtoryhmiin ja työmarkkinavaltuuskuntaan uudet kokoonpanot 14.12.2021.

Valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin oli avoin haku Yrittäjien jäsenten keskuudessa. Lapin Yrittäjien jäsenyrityksistä valiokuntiin valittiin 8 edustajaa valtakunnallisiin toimielimiin. Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, eli jäsenet valittiin kaudeksi 2022–2023. Työmarkkinavaltuuskunnasta vaihtuu vuosittain puolet jäsenistä.

Lapin Yrittäjien edustus koostuu seuraavista henkilöistä ja paikoista:

Anna-Kaisa Luoma-Aho, Arctic Moose oy, Pelkosenniemi, elinkeinopolitiikan valiokunnan jäsen
Vuokko Mikkola, JPF Palvelut oy, Utsjoki, järjestövaliokunnan jäsen
Marko Vuorinen, Ansionsa Mukaan oy, Keminmaa, osaamisen valiokunnan jäsen
Petri Kyllönen, Kemin Kenkä-Keskus, Kemi, kaupan ja palveluiden valiokunnan jäsen
Anu-Helena Hohtari, Ansionsa Mukaan oy, Keminmaa, liikenne- ja logistiikkavaliokunnan jäsen
Cyrus Jebraeil, Polaris Kielipalvelut oy, Tornio, maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen
Jarno Vuorinen, Kuvavuorinen, Keminmaa, yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän jäsen
Pasi Hiukka, Rovaniemen optiikka oy, Näe ry, Rovaniemi, sosiaali- ja terveysvaliokunta

Suomen Yrittäjien valiokunnat ja verkostot

Valiokunnissa vaikutetaan Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuoda esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin valitaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta. Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien.

Verkostojen johtoryhmissä pääsee puolestaan kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin. Verkostot ovat oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan.

Työmarkkinavaltuuskunta on säännöissä määrätty valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä, osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella keskusliiton hallitukselle työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita.

Onnea kaikille valituille!

Lisätietoja

Meri Koivumaa

viestinnän asiantuntija
Lapin Yrittäjät