Loviisan superkesä toi yrittäjien Tahto-patsaan kaupunginjohtajalle

Asuntomessut ja kruunuprinsessan vierailu toivat valtavasti myönteistä julkisuutta Loviisalle.
Loviisan Yrittäjät ry on palkinnut Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin yrittäjien Tahto-patsaalla.

Loviisan Yrittäjät ry on palkinnut Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin yrittäjien Tahto-patsaalla. Palkitsemisen tärkein peruste on viime kesänä Loviisassa järjestetyt asuntomessut sekä Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja hänen seurueensa vierailu Loviisassa, jotka toivat kaupungille yhdessä enemmän myönteistä julkisuutta kuin tiettävästi mitkään muut tapahtumat koskaan aiemmin kaupungin historiassa.

”Asuntomessujen aikana Loviisassa vieraili useita satoja toimittajia, jotka tekivät messuista sekä kaupungista tuhansia myönteisiä juttuja lehtiin, televisioon, radioon sekä sosiaaliseen mediaan. Vastaavan myönteisen mediatilan hankkiminen olisi maksanut arviolta miljoonia euroja, eikä se olisi ollut niin huomattua ja uskottavaa kuin mediajutut olivat”, arvioi Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Janine Henriksson-Wiberg.

”Kaupunginjohtaja Oker-Blom oli kertonut jo valintaansa edeltäneessä työhönotto-haastattelussa, että hän tahtoo saada asuntomessut Loviisaan. Hän sai myös Loviisan poliittisten päättäjien selvän enemmistön ehdotuksensa taakse sekä Suomen Asuntomessut -osuuskunnan vakuuttuneeksi Loviisan kyvystä järjestää vuoden 2023 messut. Epävarmoista ajoista huolimatta Loviisan asuntomessut onnistuivat erinomaisesti. Loviisa sai uuden merellisen asuinalueen, suuren määrän messuvieraita sekä valtakunnallisesti valtavan määrän myönteistä julkisuutta, summasi Loviisan Yrittäjät ry:n ensi vuonna aloittava uusi puheenjohtaja Andreas Ögård.

Loviisan superkesän kruunasi Ruotsin kruunuprinsessan Victorian ja prinssi Danielin syyskuinen vierailu Loviisassa ja Victorian aukion vihkiminen Kuningattarenrannassa. Vierailua seurattiin paikallismedian lisäksi laajasti myös valtakunnallisessa sekä Ruotsin mediassa.

”Tahtosi toi Asuntomessut 2023 Loviisaan. Tahtosi sai myös kruununprinsessa Victorian vierailemaan Loviisassa 2023. Kun tahto ja kyky kohtaavat, syntyy onnistumisia”, todetaan Loviisan Yrittäjien Oker-Blomille luovuttamassa kunniakirjassa. Tahto-palkinto luovutettiin perjantaina 15.12.

”Tahto-patsas on arvostettu huomionosoitus, jonka arvostan todella korkealle ja aion laittaa sen kunniapaikalle kotonani. Haluan lämpimästi kiittää Loviisan yrittäjäyhdistystä ja samalla todeta, että kunnia tästä kuuluu tietenkin paljon laajemmalle ryhmälle. Asuntomessujen saaminen Loviisaan ja niiden onnistuminen oli monen osatekijän summa, joista tärkein on kaupungissa vallitseva erinomainen yhteishenki”, kommentoi kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom Tahto-patsaan luovutustilaisuudessa perjantaina.

Tahto-patsaan voi saada loviisalainen yritys, yhdistys tai yksityishenkilö, joka on tehnyt jotain merkittävää Loviisan hyväksi. Aiemmin sen ovat saaneet kaupunginjohtaja Olavi Kaleva (2015), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (2016), satamajohtaja Tiina Vepsäläinen (2017), LWT:n projektipäällikkö Ann-Britt Felin-Aalto (2018), idearikas yrittäjäpari Sini Suonpää-Hakkarainen ja Marko Suonpää (2019), Loviisa Open -tapahtuman inspiroija, K-Citymarket Iso Omena -yhtiönsä loviisalaiseksi rekisteröinyt kauppiasyrittäjä Toni Pokela (2020)”, Loviisan Wanhat Talot -yhdistys (2021) ja ravintola Loviisan Kappelin omistaja Airi Kallio (2022).

LISÄTIETOJA:

Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja 2023 Janine Henriksson-Wiberg, p. 050 308 1801

Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja 2024 Andreas Ögård, p. 050 599 4387