7.10.2021 klo 07:48
Uutinen

Luottis on monen yrittäjäyhdistysaktiivin vuoden kohokohta

Noin kolmasosa yhdistyksiä pyörittävistä yrittäjistä vaihtuu vuosittain. Koulutus- ja verkostoitumistarve voi siten olla jatkuva haaste, mutta Uudenmaan Yrittäjissä se on suuri ilon aihe ja mahdollisuus.

Satakunta yrittäjäyhdistysten aktiivia kerääntyy kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina Haikon kartanoon, Porvooseen.

Sari Rauvanto-Eriksson tulee paikalle ensimmäistä kertaa.

– Tulen mukaan positiivisella kuuntelemaan ja katselemaan. Sipoon Yrittäjien hallituksessa on kivaa ja inhimillistä toimintaa. Kaikki ovat yrittäjiä ja ymmärtävät, että joskus työ menee yhdistystoiminnan edelle.

– Luottisseminaarilta odotan erityisesti hyviä käytäntöjä ja toisiin tutustumista. Minulla on kotoa käsin toimiva verkkokauppaputiikki ja odotan, että pääsen hetkeksi kotoa pois pölyttämään omia ajatuksia.

Uudenmaan Yrittäjien luottamushenkilöseminaari, tuttavallisemmin Luottis, syntyi kymmenkunta vuotta sitten, kun yrittäjäyhdistykset toivoivat koulutusta yhdistysten aktiivitoimijoille puheenjohtajien lisäksi. Tapahtuma vakiinnutti paikkansa tapahtumakalenterissa saman tien.

Monipuolinen ohjelma tarjoaa virikkeitä

Luottiksen ensimmäisessä pääpuheenvuorossa organisaatiopsykologi Annamari Heikkilä haastaa osallistujat pohtimaan itsensä ja organisaation johtamista, motivaation ja uskomusten suhdetta. Lauantain avauksena Diili-finalisti Petri Matero kertoo, kuinka rakensi Suomen rockhenkisimmän konsulttibrändin.

Päiväohjelman ryhmätöinä työstetään Uudenmaan Yrittäjien strategiaa. Ääneen pääsee myös muutama paikallisyhdistys. Ne kertovat otteita omasta toiminnastaan – eli jakavat konsepteja käytettäviksi ja muokattaviksi.

Iltaan mahtuu yhteinen illallinen ja vapaamuotoista verkostoitumista.

– Hallituksessa toimiminen järjestön kaikilla tasoilla antaa mahtavan verkoston ja hurjan määrän osaamista, jota voi hyödyntää myös omassa liiketoiminnassa.

– Luottis on Uudenmaan alueen yksi merkittävimmistä verkottumis- ja koulutustapahtumista, jossa yksittäinen luottamushenkilö voi vaikuttaa merkittävästi aluejärjestön toimintaan. Tänä vuonna osallistuvat henkilöt muokkaavat organisaation strategiaa ja antavat suuntaviivat meidän toiminnallemme seuraaville lähivuosille, Uudenmaan Yrittäjien puheenjjohtaja Markku Aalto sanoo.