30.11.2021 klo 08:57
Uutinen

Maailman parhaat hyvinvointipalvelut tehdään yhteistyössä

Suomen Yrittäjien vaaliohjelma on julkaistu. Siinä on käsitelty monia merkittäviä teemoja sillä ajatuksella, miten me yhdessä voisimme tehdä Suomeen maailman parhaat hyvinvointipalvelut. Korostamme avointa ja reilua yhdessä tekemistä.

Tutustu vaaliohjelmaan vaalisivustolla.

Suomen Yrittäjien ratkaisut

  1. Otetaan yritykset ja järjestöt mukaan hyvinvointialueiden valmisteluun. Tehdään yhdessä hyvinvointialueiden palvelustrategiat.
  2. Pidetään huolta kestävästä julkisesta taloudesta. Jokaiselle hyvinvointialueelle on tärkeää luoda selkeät menokehykset.
  3. Verrataan omenaa omenaan. Otetaan käyttöön yhteinen kustannuslaskentajärjestelmä, jonka avulla voidaan verrata eri tuottajien palveluita samoilla kriteereillä.
  4. Jaetaan hankinnat tarkoituksenmukaisiin osiin niin, että myös mikro- ja pienyritysten on aito mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin.
  5. Annetaan ihmisten valita heille paras palvelun tuottaja: otetaan palvelusetelit, ostopalvelusopimukset ja henkilökohtaiset budjetit laajasti käyttöön.
  6. Luodaan edellytykset reilulle tuottajien väliselle kilpailulle. Määritellään palvelusetelin arvo sellaiseksi, että sillä sekä yksityinen että julkinen palveluntuottaja pystyvät kyseisen palvelun tuottamaan
  7. Ollaan yhdessä luovia ja idearikkaita. Monituottajamalli lisää kilpailua sekä kannustaa innovoimaan ja käyttöönottamaan uusia ideoita. 

Tiesitkö?

Sote-uudistus siirtää sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut kunnilta hyvinvointialueiden järjestettäväksi.

• Sote-sektorille käytetään noin 21 miljardia euroa vuosittain.

• Alalla työskentelee 400 000 ammattilaista, joista 88 000 yksityisellä sektorilla.

• Sote-alan yrityksiä on noin 18 200, joista neljä viidestä on enintään neljän hengen yrityksiä.

• Alalle tarvitaan tulevina vuosina yli 200 000 työntekijää lisää.

• Hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostopalveluiden hankkijoita.

Muita kiinnostavia aiheita