20.5.2020 klo 07:04
Uutinen

Miten yrittäjä selviää henkisesti koronakriisistä? ”Kaipaisi ymmärrystä ja armoa” – Kuuntele Yrittäjän Podcast

Yrittäjän Podcastin uudessa jaksossa vieraina ovat mielenterveyden asiantuntija ja vaikean kevään työ- ja yksityiselämässään kokenut ravintolayrittäjä.

Yrittäjän Podcastin uudessa jaksossa pureudutaan yrittäjän henkiseen jaksamiseen. Moni yrittäjä on kokenut elämänsä vaikeimmat kuukaudet. Taloudellisia vaikeuksia ovat voineet lisätä yksityiselämän haasteet ja pelko omasta terveydestä.

Podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Supla-palvelussa, Spotifyssa sekä Googlen podcast-palvelussa. Jaksoihin voit tutustua myös täällä.

Toimittaja Pauli Reinikaisen isännöimässä podcast-jaksossa jaksamiseen liittyviä neuvoja antaa Mieli ry:n suunnittelija Paula Noresvuo.

Jakson toisella puoliskolla kuullaan Villd-vegaaniravintolan yrittäjää Ossi Palonevaa, jonka kevääseen on tuonut haasteita myös ero parisuhteesta.

– Onhan tämä ollut hirvittävän raskasta ja rumba tulee jatkumaan edelleen. Kaikkiin skenaarioihin pitää varautua. Tuntuu, että työmäärä tällaisessa poikkeustilanteessa on hirvittävä. Parhaansa mukaan pitäisi osata pitää omasta jaksamisesta huolta, mutta ei se parhaalla mahdollisella tavalla ole onnistunut, Paloneva myöntää.

Villd on onnistunut korona-aikana hyvin muokkaamalla palveluitaan uusiksi.

– Samalla sitä kuitenkin miettii, mikä on minkäkin arvoista ja kuinka paljon yrittäjyyden eteen tulee uhrata omaa hyvinvointia. Onhan tässä selviytymiskamppailu käynnissä. Samalla joutuu kantamaan huolta työntekijöistä, ettei tarvitsisi lomauttaa. Itse kaipaisi vain ymmärrystä ja armoa.

Kuuntele lisää Palonevan ja Noresvuon ajatuksia Yrittäjän Podcastista. Poimi myös vinkit jaksamiseen Yrittäjän jaksamisoppaasta. Voit ladata oppaan täältä.

toimitus (at) yrittajat.fi