NYTin kumppanuuspäällikkö Kaisa Sälke ja Vaikuttajavaliokunnan puheenjohtaja Martti Ahola
13.12.2023 klo 13:11
Uutinen

Palkitsimme Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n vuoden 2023 yrittäjyyskasvatusteosta

Työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja tukevia palveluita ja oppimiskokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille tarjoava Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry palkittiin ansioituneesta työstä yrittäjyyskasvatuksen parissa. Yrittäjyyskasvatus tarjoaa lapsille ja nuorille monia työelämässä tarpeellisia taitoja yrittämäisestä toiminnasta oman osaamisen sanoittamiseen.

Pirkanmaan Yrittäjät palkitsee vuosittain yrittäjyyskasvatuksen parissa toimivan tahon. Valintakriteereinä painotetaan yrittäjyyskasvatusteon vaikuttavuutta, konseptin jatkuvuutta ja skaalattavuutta sekä yhteistyön tekemistä muiden samaa missiota ajavien tahojen kanssa.  Voittajan valitsee ehdotusten pohjalta yrittäjistä koostuva Vaikuttajavaliokunta. Pirkanmaan Yrittäjät haluaa lisätä vuotuisella Pirkanmaan Yrittäjyyskasvatusteko -kilpailulla yrittäjyyskasvatuksen saavutettavuutta, laatua ja vaikuttavuutta sekä hyvien käytäntöjen leviämistä. Palkitseminen toteutettiin nyt kolmatta kertaa.

Tänä vuonna palkittu Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry perustettiin 1.6.2023, kun Nuori Yrittäjyys ry (NY) & Talous ja nuoret TAT yhdistivät toimintansa. NYT on monelle tuttu erityisesti Yrityskylä-toiminnan kautta, joka on maailman parhaana koulutusinnovaationakin palkittu! NYT Yrityskylä -kokonaisuuden muodostavat opekoulutus, Yrityskylä-oppitunnit sekä elämyksellinen päivä Yrityskylä-oppimisympäristössä. Päivä Yrityskylässä on monelle Pirkanmaan kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiselle odotettu hetki. Yrittäjyyskasvatus on meillä hyvissä kantimissa, sillä jokaisella kuudesluokkalaisella on mahdollisuus osallistua Yrityskylä-toimintaa. Kumppanuuspäällikkö Kaisa Sälke keroo, että Yrityskylän toiminta pyritään pitämään ajan hermoilla ja viimeisimpänä on esimerkiksi nostettu esiin osa-aikatyön kasvavaa roolia rajatumpiin kokonaisuuksiin keskittyvän yritystestaamon muodossa.

Yrityskylän lisäksi NYT tarjoaa myös useita muita palveluja, kuten Pikkuyrittäjä, Taloussankari ja Vuosi yrittäjänä -konseptit, jotka kaikki keskittyvät osaltaan toiminnallisen ja pelillisen yrittäjyyskasvatuksen edistämiseen. Sen lisäksi, että oppilaat pääsevät oppimaan yrittäjyydestä, opettajat saavat valmiit mallit yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen. Sälke nostaa yrittäjyyskasvatuksen tärkeäksi hyödyksi sen, että sen kautta jokainen oppilas saa samanlaiset tiedot yrittäjyydestä. Tiedot eivät pohjaudu esimerkiksi yksinomaan vanhempien omakohtaisiin kokemuksiin. Yrittäjyystaitoja tarvitaan elämän monella osa-alueella, ei ainostaan yrittäjänä toimiessa!

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n toiminta tavoittaa Yrityskylä-konseptin kautta kaikki Pirkanmaan kuudesluokkalaiset ja valtaosan yhdeksäsluokkalaisista. Lisäksi NYT tekee tiivistä yhteistyötä keskeisten toimijoiden kanssa aina kunnista yrittäjiin saakka. Pirkanmaan Yrittäjät kiittää NYTiä ansiokkaasta ja kokonaisvaltaisesta työstä yrittäjyyskasvatuksen parissa!

Lisätietoja:

elina purho

Elina Purho

Elinkeinoasioiden asiantuntija
Pirkanmaan Yrittäjät