13.3.2020 klo 20:37
Uutinen

Pentikäinen AlfaTV:llä: ”Pitäisi rakentaa silta kassakriisin yli”

– On todella tärkeää, että pystytään yhdessä poliittisten päättäjien kanssa rakentamaan ohjelma, joka auttaa yritykset pahimman kriisin yli, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi koronakriisiä AlfaTV:n haastattelussa.

Asiakasvirrat ovat ehtyneet, ihmiset eivät uskalla tehdä ostopäätöksiä vaan halutaan säästää pahan päivän varalle. Tämä aiheuttaa suuria ongelmia yrityksille. Eilen kuulin, että verkkokauppakin on pysähtynyt kuin seinään. Näin tiivisti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen koronaviruksen vaikutuksen yrityksiin Suomessa AlfaTV:n haastattelussa.

– Tämä on monelle hyvin vakava asia, ja ihmiset miettivät ensisijaisesti omaa ja läheistensä terveyttä. Se on hyvin ymmärrettävää ja luonnollista. Tähän tilanteeseen pitää pystyä sopeutumaan, Pentikäinen sanoi haastattelussa.

Pentikäisen mukaan on todella tärkeää, että pystytään yhdessä poliittisten päättäjien kanssa rakentamaan ohjelma, joka auttaa yritykset pahimman kriisin yli, jotta voidaan välttää turhat konkurssit ja turvata palvelut.

Pentikäinen arvioi haastattelussa, että korona johtaa monessa yrityksessä todennäköisesti kassakriisiin, kun asiakkailta ei tule rahaa.

– Pitäisi rakentaa silta kassakriisin yli.

Keinoina hän mainitsi arvonlisäverojen ja työnantaja- ja eläkemaksujen tilitykset – voisiko niitä siirtää ,ettei tarvitse ajaa yrityksiä alas.

– Kannustan kuluttamaan siten, kuin tässä tilanteessa kokee järkeväksi. Tavaroita voi tilata kotiovelle ja verkkokauppa toimii, Pentikäinen vinkkasi kuluttajille.

Suomen Yrittäjät esitti torstaina yhdeksän kohdan listan, joka toteuttamalla pienet ja keskisuuret yritykset voisivat selvitä koronakriisistä.

toimitus @ yrittajat.fi