3.4.2020 klo 09:32
Uutinen

Perusbisnes hiljeni – etäliikuttamisella uutta vauhtia

– Tänään on ohjelmassa leipomiset ja hernekeittopäivä sekä huomenna kirjanpitohommia. Alkuviikosta vedin facebook-livenä kahvakuulatreenit, shindo-venytykset ja fascia-liikkuvuusharjoitukset, kuvailee hyvinvointiyrittäjä Helena Vilen kuluvaa työviikkoaan.

HyvinVointia Helena Vilen tarjoaa monipuolisesti klassista hierontaa, erikoishoitoja ja ryhmille joogaa, jumppatunteja sekä monenlaisia ryhmäliikunta-aktiviteetteja, yli 20 vuoden kokemuksella. Koronatilanne on hiljentänyt maaliskuun alussa Janakkalan Turengissa avatun uuden hoitohuoneen ja jumppasalin.

– Koulutettujen Hierojien liitolta tai viranomaisilta ei ole tullut mitään suoraa kieltoa, mutta päätin keskeyttää hierontapalvelut ja ryhmäliikunnat vahvasta suosituksesta, koska olen itsekin terveydenhuollon ammattilainen. Tätä ennen olin perunut aikoja riskiryhmiin kuuluvilta. Onneksi tämä ymmärrettiin hyvin ja riittävällä vakavuudella. Ei ollut itsekään kiva lähteä töihin pienessä pelossa. Tartuntariskiltä ei voisi välttyä, vaikka kuinka puunaisi ja putsaisi paikkoja.

Liiketoimintaa uudella tavalla parissa päivässä

Oman toimitilan hiljeneminen herätti Helenassa uusia ajatuksia järjestää ryhmäliikuntaa etänä. Parin kokeiluryhmän kautta päästiin parissa päivässä käsiksi myös ansaintalogiikkaan – maksullisen facebook-ryhmän kautta.

– Tekniikka on toiminut hyvin ja osallistujat ovat olleet tyytyväisiä. Minä en näe ryhmäläisiä, mutta he näkevät ja kuulevat minut. Tällä viikolla olen liikuttanut jo kolmea maksullista facebookryhmää livelähetyksissä sisällä ja ulkona. On ollut siistiä tehdä jotain uudenlaista! Aion ilman muuta jatkaa ja perustaa uusia ryhmiä. Saan itsekin sopivasti rytmiä työviikkooni, toteaa Helena Vilen.

Taloudessa sinnitellään

Etäliikuntaryhmät eivät koko talouden hallintaa tässä hetkessä ratkaise, mutta Vilen on luottavainen siihen, että tilanne helpottuu. Toimitilaan oli tarkoitus tulla muitakin hyvinvointialan yrittäjiä, mutta laajenemissuunnitelmat ja yhteismarkkinointihankkeet ovat nyt tauolla.

– Jos nyt joitakin laskuja saisin etäryhmien ansiosta maksettua, olisin kiitollinen. Vuokranantajan kanssa olen sopinut joitain myönnytyksiä. Tilojen omistajakin on yrittäjä, joten tässä pyritään yhteisvastuullisesti pitämään tilanne hallinnassa. Yrityksen kaikki isommat maksut on alkuvuodesta hoidettu ja on onni, ettei minulla ole työntekijöitä tai arvokasta myyntivarastoa. Odottelen ilman muuta tietoa, milloin kunnan kautta pääsisi hakemaan hallituksen lupaamaa avustusta yksinyrittäjille. Tämä tuki ei kaikkea ratkaise, mutta toteutuessaan sillä katetaan osa kuluista. Olen varautunut toimimaan etänä ainakin toukokuun loppuun asti, mutta tilannetta on seurattava päivittäin. Säästäväisesti elellään, mutta uskon, että selviämme tästä. On tämä inhimillisessä mielessä antanut laatuaikaa olla perheen kanssa yhdessä – vaikkapa lautapelien ja leipomisen parissa, iloitsee Helena Vilen.

Muita kiinnostavia aiheita