21.1.2020 klo 13:49
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjien hallitus starttasi innolla uuteen toimikauteen

Pirkanmaan Yrittäjien joulukuisessa syyskokouksessa (lue uutinen) valittu hallitus pääsi tositoimiin yhteisellä perehdyttämispäivällä perjantaina 17. tammikuuta.

Päivä käynnistyi johdannolla hyvään hallitustyöskentelyyn varatuomari Ismo Salmisen johdolla. Salminen työskentelee Tampereen Kauppakamarin palveluksessa HHJ-kehityksestä vastaavana johtajana.

– Saimme tuhdin tietopaketin siitä, mitä hallitustyöskentely on ja mitä hallituksen jäseniltä tänä päivänä odotetaan. Mielestäni on erittäin tervetullutta, että hallitustyöskentelyä kehitetään myös järjestöpuolella. Parhaimmillaanhan hallitustyö hyödyttää molempia osapuolia – järjestö saa arvokasta osaamista käyttöönsä, mutta toisaalta hallituksen jäsenille tämäntyyppinen luottamustehtävä antaa varmasti myös paljon, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen sanoo.

Järjestäytymiskokous toimi johdantona tulevaan

Hallituksen perehdyttämispäivänä varsinaiselle kokoukselle oli varattu muutama tunti päivän päätteeksi, ja tärkeimpinä kohtina asialistalla käsiteltiin lähinnä alkavan toimintavuoden keskeisiä asiakokonaisuuksia.

– Ehdottomasti tärkein asia tänä vuonna on käynnissä oleva strategiaprosessi, joka meidän on määrä saattaa päätökseen kevään aikana. Perjantain kokouksessa pidin tärkeänä tuoda uudet jäsenemme samalle viivalle muiden kanssa, jotta meillä on mahdollisimman hyvät lähtökohdat jatkaa edellisen hallituksen ansiokkaasti aloittamaa työtä. Toinen merkittävä aihealue on negatiivinen jäsenmäärän kehitys, mikä ehdottomasti vaatii toimenpiteitä myös meiltä luottamushenkilöiltä, Vuorinen kertoo.

Uusiutuminen on hyvästä

Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Jari Haapaniemi totesi aiemmin (lue uutinen), että eri luottamuselinten kokoonpanojen uusiutuminen sopivassa suhteessa tuo aina mukavaa buustia toimintaan.

Myös Janne Vuorinen on samoilla linjoilla.

– Järjestelmä on rakennettu niin, että vuorovuosina puolet hallituksen jäsenistä ovat erovuoroisia, ja oman puheenjohtajuuteni aikana hallituksessakin on joka vuosi tapahtunut henkilövaihdoksia. Toki se tarkoittaa, että joitakin asioita joudutaan kertaamaan, mutta toisaalta uudet jäsenet tuovat aina mukanaan uuden tuulahduksen. Uskon vahvasti, että jatkavien jäsenten kokemus ja uusien tuoreet ajatukset ovat erinomainen kombo, Vuorinen sanoo.

Monipuolista kokemusta järjestön käyttöön

Hallituksessa jatkavat tänä vuonna Petri Holappa, Harri Meller, Niko Liehu ja Olli Salmi. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Martti Ahola, Laura Helasjoki-Ristimäki, Tarja Hiitiö, Antti Syrjä, Jari Tuominen sekä Aino Roivainen. Varapuheenjohtajina jatkavat Pilvi Kärkelä, Jari Haapaniemi ja Jukka Pusa.

Janne Vuorinen valittiin syyskokouksessa jatkamaan puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Vuorinen nostaa esiin hallituksen monipuolisen ja toisiaan täydentävän osaamisen:

– On erittäin arvokasta, että meillä on hallituksessa niitä, joilla on tuoretta kokemusta ruohonjuuritasolta eli paikallisyhdistyksen toiminnasta. Toisaalta hallituksessa on nyt myös useampia yrittäjä, jotka toimivat aluejärjestön lisäksi myös Suomen Yrittäjien luottamustehtävissä, ja saamme heidän mukanaan näkemyksiä valtakunnallisen tason keskusteluista. Mikä tärkeintä, hallituksessa on kosolti kokemusta yrittäjyydestä eri toimialoilta, ja yhdessä pystymme näin ollen vaikuttamaan järjestön päätehtävään, yrittäjyyden olosuhteiden kehittämiseen ja yrittäjän arjen parantamiseen, Vuorinen toteaa.

Pirkanmaan Yrittäjien valiokuntien toimikausi käynnistyy yhteisellä perehdyttämistilaisuudella 29.1.2020.