27.5.2020 klo 15:42
Uutinen

Poikkeusaikana Helsingin valtti on merellisyys – Uusi mobiilipalvelu Ahti auttaa löytämään sopivia kohteita sekä palveluita tarjoavat yritykset

Poikkeusaikana Helsingin luontokohteet tarjoavat sekä kaupunkilaisille lähimatkailuun että kauempaa matkustaville suuren määrän vaihtoehtoja. Uusi Ahti-mobiilipalvelu auttaa löytämään mielenkiintoiset matkakohteet sekä palveluita tarjoavat yritykset.

Helsingin saariston vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa, ja isommin liikennöinti alkaa kesäkuun alussa eri kohteisiin. Esimerkiksi Vallisaari, Isosaari ja Lonna ja tarjoavat kaikki merellistä tunnelmaa.

Helsingin uimarannat avataan 1.6.2020 normaalien kesäaikataulujen mukaisesti. Rannoilla huomioidaan koronan aiheuttama poikkeustilanne esimerkiksi Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolta saaduilta ohjeistuksilla.

– Saaret ja ranta-alueet tarjoavat paikan elpymiselle niin helsinkiläisille ulkoilijoille kuin yritystoiminnallekin, kommentoi Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Uusia yrittäjiä ja palveluita merellisessä Helsingissä

Saarien palveluja ei juurikaan ole koronaviruksen takia karsittu. Monissa saarissa on uusittu opasteita ja opaskarttoja ja Vallisaaressa järjestetään myös metsäjoogaa. Uusia vesiurheilulajeja pääsee kokeilemaan Hietsussa toimintaansa käynnistävässä vesiurheilukeskuksessa. Lisäksi Uunisaaressa, Pihlajasaaressa ja Kaunissaaressa sekä Katajanokan satamassa ovat uudet yrittäjät, joiden uudet palvelut ja tuoreet meiningit ovat taatusti kokeilemisen arvoiset.

Kaunissaaren ja Pihlajasaaren suosittujen saunojen ja mökkien vuokraus alkaa myös 1.6.2020. Näiden saarien mökit ja saunat vuokrataan netissä osoitteessa varaamo.hel.fi.

Mökeille vaihtoehdon tarjoaa telttailu. Esimerkiksi Pihlajasaaressa voi tästä kesästä lähtien telttailla viikon jokaisena päivänä. Isosaaressa telttailu sopii mainiosti lapsiperheille, ja Vallisaaren erikoisuutena on puolestaan tentsile-telttailu, eli puihin kiinnitettävät teltat.

Perinteisen vesiliikenteen rinnalla tehdään myös uusia kokeiluja. Tänä kesänä Vartiosaaressa paitsi parannetaan reittejä ja opastusta, myös kokeillaan ensimmäisen kerran Helsingissä sähköistä yhteysalusta.

Ahti-palvelu tarjoaa vinkkejä vesillä, saarissa ja rannoilla liikkumiseen sekä auttaa löytämään palvelut

Uusi Ahti-mobiilipalvelu tulee tänä kesänä tarjoamaan matkailijoille hyviä vinkkejä vesillä, saarissa ja rannoilla liikkumiseen. Ahdista voi löytää älypuhelimella merelliset kahvilat, jäätelökioskit ja ravintolat sekä tietysti uimarannat ja esimerkiksi merelliset saunat.

Veneileviä turisteja ilahduttaa kokeilu, jossa veneilevä helsinkiläinen voi ensimmäistä kertaa edelleenvuokrata oman venepaikkansa lyhytaikaiselle vierailijalle. Tämä kokeilu toteutetaan ensimmäiseksi Helsingin kaupungin venepaikoilla Tervasaaressa yhteistyössä Helsingin Moottorivenekerhon HMVK:n kanssa.

Kesän aikana Ahti-palveluun lisätään myös vuokrattavaksi välineitä merellisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi kajakkeja ja suppilautoja. Ahdin testiversioon voi tutustua 27.5.2020 alkaen osoitteessa ahti.test.kuva.hel.ninja, ja valmis versio Ahdista julkaistaan juuri ennen juhannusta 16.6.2020 palvelun viralliseen osoitteeseen ahti.hel.fi.

Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. Lisätietoa: www.hel.fi

Lisätietoa Helsingin kaupungilta:

Helsingin merellinen strategia
Minttu Perttula, projektipäällikkö,
p. 040 183 1552
minttu.perttula @ hel.fi

Mobiilipalvelu Ahti
Mia Marttiini, projektipäällikkö
p. 040 725 1666
mia.marttiini @ hel.fi

Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki

Muita kiinnostavia aiheita